Az eszmélő világosság jógája – Álomjóga III. elvonulás

Az eszmélő világosság jógája

Álomjóga III.

Nyári elvonulás Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos vezetésével

Az álomjóga első két szintje az álomállapot éber átélését, illetve az álombéli élmények irányítását tűzte ki célul. A harmadik fokon kísérletet teszünk arra, hogy a gyémántút buddhizmus különleges módszereivel tudatossá tegyük és a szellemi gyakorlás körébe vonjuk az álom nélküli mély alvás sötét, nehezen átélhető szakaszait is.

A mély alvás ájultsághoz hasonló öntudatlanságának oka, hogy az elme gondolati és képalkotási tevékenysége ilyenkor erőteljesen csökken. A fogalmi megismeréstől függő, megkülönböztetésekben mozgó hétköznapi tudatosság tárgy hiányában kihúny. Az elmének ez a spontán elnyugvása lehetővé teszi, hogy átéljük tudatunk fogalmon túli, nem kettős őseredeti világosságtermészetét – feltéve, hogy az elme megszokott tartalmainak hiányában is eszméletünknél tudunk maradni.

Az álomjóga többi szintjéhez hasonlóan a világosság jógájának alapja is a nappali gyakorlás. Itt kell kifejlesztenünk először azt a nem fogalmi tudatosságot, amelyre az elme elnyugvásának állapotaiban is támaszkodhatunk. Ha ebben eredményt érünk el, esélyünk nyílik rá, hogy a halálban, az elme szétoszlásakor megjelenő tiszta fényt átélve elérjük a megvilágosodást. Az eszmélő világosság jógája ezért nemcsak az életre, hanem a halálra való felkészülésnek is az egyik legfontosabb gyakorlata.

A részletes tudnivalókat lásd a később megjelenő külön tájékoztatóban.

Vezeti: Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos
Helyszín: Három Kincs Völgye Taoista Központ, 3078 Bátonyterenye, Bükkvölgyi major 1.
Időpont: július 29 – augusztus 5. (szombattól szombatig)
A részvétel díja: Szállás + étkezés kb. 50.000 Ft, (június 30-ig, utána 55.000 Ft/fő), amely tartalmazza az idegenforgalmi adót is.
tandíj: önkéntes felajánlás alapján
További információ: 06 30 472 5488

Elvonulás
Helyszín (egyéb): 
Három Kincs Völgye Taoista Központ
Felelős személy / Program vezető / Előadó: 
Ven. Lílávadzsra

Jelentkezési űrlap

A jelentkezést csak a részvételi díj önköltség részének befizetésével együtt tudjuk elfogadni. Részvétel kizárólag előzetes jelentkezés alapján, csak a teljes első és/vagy második héten lehetséges.

Lakcím
Az elvonulásokon való részvétel szabályait elolvastam, betartásukat vállalom. Részvételi szándékom az elvonulás teljes időtartamára szól. Vállalom, hogy beszédemmel nem zavarom a társaimat és a saját elmélyülésemet, s a mobiltelefon használatáról az elvonulás ideje alatt tudatosan lemondok. Az intenzív meditációs elvonulás kockázatairól szóló tájékoztatást tudomásul vettem, és a rendezvényen kizárólag saját felelősségemre veszek részt. Amennyiben jelenleg ideggyógyászati, pszichiátriai vagy pszichoterápiás kezelés alatt állok, részvételi szándékomról tájékoztattam kezelőorvosomat/terapeutámat, aki az elvonuláson való részvételem ellen nem emelt kifogást.
facebook