GEO-caching

„Ne vigyél el semmit, csak a fotóidat;
ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomodat;
ne ölj meg semmit, csak az idődet!”
(www.zold-turizmus.hu)

A „geo-caching” szó a görög geo, azaz föld és az angol cache, vagyis rejtekhely szavakból áll.
A világ számos országában népszerű természetbarát játék a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát (GPS, internet) a természetjárással és tájékozódó képességünk fejlesztésével.
Lényege, hogy valaki elrejt egy ládát (ez a geoláda) egy számára érdekes helyszínen, majd a koordinátáit - a helyszín leírásával együtt - közzéteszi a játék honlapján (www.geocaching.hu). A többi résztvevő a koordináták alapján ezt a rejtekhelyet keresi meg, feljegyzi a ládában található jelszót, amelynek segítségével rögzítheti a megtalálás tényét a honlapon, ahol mindenki közkinccsé teheti a keresés közben szerzett személyes tapasztalatait és az ott készített fotóit.
Az elrejtett geoládákban találhatunk kisebb ajándékokat (kincseket), melyek a megtalálót illetik, de ezeket csak akkor illik elvinni, ha ő maga is hozott magával másikat, amivel kicseréli. Ilyen módon a játék közben lehetőségünk nyílik átélni az önzetlen adás örömét, miután Helyes Szemléletünk kifejlesztésével megtaláltuk a kincset. A jelszó feljegyzése és az ajándékcsere után a ládát vissza kell rejteni, hogy más is megtapasztalhassa, hogy „aki keres, az talál is”. A kaland hevében felfedezhetünk egy, a ládánál sokkal nagyobb kincset: a természet közelségében közösen eltöltött időt.
Kincskeresésre fel!

Túravezető: Szubhá Horváth Diána
Helyszín: hírlevélben
Információ: szervezo(kukac)buddhizmus.hu, 06 70 635 53 60
Időpont: 2018. június 2. szombat (Az indulás pontos időpontjával kapcsolatban érdeklődj!)

Közösségi programok
Helyszín (egyéb): 
Később közöljük hírlevélben és a honlapon.
Felelős személy / Program vezető / Előadó: 
Szubhá
facebook