Vallásközi ételosztás

Az idei esemény különlegessége az volt, hogy a Krisna-hívők mellett több egyház egymással karöltve tett a szegényekért.

Fontosnak tartottuk, hogy az Élelmezés és a Szegénység elleni közdelem Világnapján külön felhívjuk a figyelmet a hazánkat is sújtó szegénységre és a másokról való gondoskodás fontosságára, így a kezdeményezéshez a Buddhista Misszió is csatlakozott.

Egyházközösségünk önkéntesi segítséggel és pénzbeli adománnyal támogatta az akciót, melynek keretében 1300 élelmiszercsomaggal és 1500 adag meleg étellel ajándékoztuk meg a nehéz sorsú családokat, időseket, fedél nélkül élőket.

A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakozó egyházak között jelen volt a Magyarországi Karma-kagyüpa Közösség, a Magyarországi Muszlimok Egyháza, a Magyar Iszlám Közösség, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, és az ötletgazda Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelő biztosításával segítette a résztvevők egészségügyi ellátását.

A Buddhista Misszió önkéntes segítőjeként lehetőségem nyílt részt venni a rendezvényen, kiváló alkalom volt számomra, hogy a „szerető kedvességet”, a metta-t ne csak meditációs párnán ülve, hanem élesben is gyakorolhassam.

Felemelő élmény volt megtapasztalni az emberek reakcióját, hálás tekintetüket, jókívánságaikat miközben társaimmal együtt egy-egy mosoly kíséretében átadtuk az összegyűlt élelmiszereket.

Köszönjük az élményt és a kiváló szervezést a Krisna-tudatú Hívőknek, az Önkénteseknek pedig a sok segítséget!

Horváth Diána Szubhá

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.