Vallásközi ételosztás 2016-ban

Ételosztás

Az Élelmezés Világnapján, október 16-án 10 tonna élelmiszer és 800 liter babgulyás kiosztásában működött együtt 8 különféle egyház. Összesen 1600 ember lakott jól a Blaha Lujza téren.

A Buddhista Misszió harmadik alkalommal vett részt a Vallásközi ételosztáson, az önkéntesi segítség mellett 300.000 forint pénzbeli adománnyal is támogatta az akciót.

A Buddhista Misszió önkéntes segítőjeként a korábbi évekhez hasonlóan lehetőségem nyílt részt venni a rendezvényen, ahol számos ismerős arccal találkoztam.

Az élelmiszerek osztása közben idén is sokszor éreztem, hogy nehéz szembesülni a rászorultság különféle arcaival, mégis úgy gondolom, ez egy szükséges lépés ahhoz, hogy megtanuljunk önzetlen módon odafordulni a másik emberhez.

Még ha csak pár másodpercre is, de osztozhattam a másik sorsában, belenéztem a szemébe, köszöntem neki egy mosoly kíséretében és ez a látszólag apró gesztus is óriásit számított.

Különösen örültem, hogy az önkéntesek között sok volt az általános iskolás gyerek, töretlen lelkesedésük és jókedvük rám is hamar átragadt.

Köszönjük az élményt és a szervezést a Krisna-tudatú Hívőknek, az Önkénteseknek pedig a sok segítséget, számítunk rátok jövőre is!

Horváth Diána Szubhá

Szerző: 
Horváth Diána Szubhá
facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.