BUÉK 2022.

Kedves Barátunk!

Az idő soha meg nem áll, az Újév mégis mintha kijelölne egy pontot a megállásra. Egy olyan virtuális helyet az időben, amikor valami véget ér, valami új kezdődik. Az általunk használt naptár azt jelzi, hogy befejeződik egy esztendő: eddig 2021-et írtunk, holnaptól már 2022-t. Ilyenkor szánhatunk egy kis időt arra, hogy megvizsgájluk, hol tartunk az úton, merre járunk a spirituális ösvényen, mi az amiben változtunk, és mi az amiben nem, de szeretnénk.

Az új naptári év beköszöntével nem tehetünk mást, mint hogy továbbra is bízunk a pozitív változás pozitívabb szelében.

Ahhoz, hogy megvalósítsuk ezt a jobbra irányuló törekvést, emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy az élet viszontagságai elkerülhetetlenek; és arra is, hogy saját gondolataink, tetteink és beszédünk határozza meg azt, hogy miként éljük meg az idők változásait.

A Buddha azt tanította, hogy a szenvedésbe sodró Nyolc Világi Szél: a boldogság reménye és a szenvedéstől való rettegés, a hírnév reménye és a jelentéktelenség miatti félelem, a dicséret reménye és a szégyenben maradás miatti rettegés,valamint a nyereség reménye és a veszteség miatti félelem szenvedésbe taszítanak bennünket. De ezeket nem véletlenül nevezik szeleknek, néha fújnak, máskor meg nem, néha erősebbek, máskor gyengébbek. Tudatában kell lennünk annak, hogy jönnek és mennek, és rendelkeznünk kell azzal az éberséggel, ami lehetővé  teszi, hogy ezek az energiák ne sodorjanak el. 

Azt sem lenne szabad sohasem elfelejtenünk, hogy a kedvesség és az együttérzés legapróbb cselekedetei is óriási hatással lehetnek másokra. Tőlünk függ, hogy bármilyen helyzetben pozitív változást érjünk el, ha tudatosan megtestesítjük a szerető kedvesség, az együttérzés, az együttérző öröm és a felülemelkedett egykedvűség erényeit. Ezek a tulajdonságok harmóniát hoznak a körülöttünk élők számára, miközben lehetővé teszik számunkra, hogy a boldogság, az elégedettség és a béke mély érzéseit fejlesszük ki.  Szánjunk időt arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan lehetünk a jótékony változás motorjai, hogy ne csak számoljuk az eltelt napokat, hanem minden napunk értékesnek számítson.

 

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.