Egyházi Tanács – képviselőválasztás: tájékoztató a szavazás menetéről

Kedves Barátaim!

Az Egyházi Tanácsba a világi közösség, illetve a rendtagjelöltek képviselőjének megválasztásában – a sikeres jelölési szakaszt követően – elérkeztünk a szavazási szakaszhoz. A szavazásra – a korábban közzétett, illetve körbeküldött tájékoztatónak megfelelően – két napon,

2020. november 14-én (szombaton) 9:00 és 14:00 óra között, valamint
2020. november 16-án (hétfőn) 15:00 és 19:00 óra között

lesz lehetőség, személyesen a Keleti Kulturális Központban, vagy online, a google meet alkalmazáson keresztül bejelentkezve.

Az alábbiakban még egyszer összefoglalom az egyes közösségek képviselőjének megválasztásával kapcsolatos követelményeket, ismertetem a jelöltek személyét, továbbá tájékoztatást adok a szavazás menetéről.

Választásra jogosultak és a jelöltek

A rendtagjelöltek képviselője:

A rendtagjelöltek képviselőjének megválasztására a rendtagjelöltek jogosultak. Minden egyes rendtagjelölt egy szavazattal rendelkezik. A rendtagjelöltek megválasztott képviselője az a jelölt lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A jelöltek, akikre szavazni lehet (alfabetikus sorrendben):

Ligeti Erika Khema
Vermes Paula Gópika

A világi közösség képviselője:

A világi közösség képviselőjének megválasztására a világi közösség tagjai jogosultak. A világi közösség minden egyes tagja egy szavazattal rendelkezik. A közösség megválasztott képviselője az a jelölt lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A jelöltek, akikre szavazni lehet (alfabetikus sorrendben):

Dr. Bűdi Máté János Dhammananda
Martos Virág Gita
Sumser Margit Karma Tashi Chödrön

Személyes szavazás

Járványügyi megfontolások

Hangsúlyosan felhívom a figyelmet arra, hogy miután a szavazásra – kényszerűségből – a COVID19 járvány rendkívül fertőzésveszélyes időszakában kerül sor, személyesen csak egészséges személy keresse fel a szavazás helyszínét, akinek esetében az sem merül fel, hogy fertőzött személy kontaktja lehet, és csak a szavazáshoz szükséges ideig tartózkodjon ott – vigyázzunk egymásra! A Keleti Kulturális Központban kötelező a maszkviselés – orrot és szájat megfelelően befedő módon –, a megfelelő távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítés. Célszerű saját tollat is hozni.

A szavazás menete

A szavazásnál jelenléti ívet veszünk fel, amely tartalmazza a szavazó személy nevét, buddhista nevét, lakcímét – azon adatokat, amelyeket a Buddhista Misszió a tagságról egyébként is kezelni jogosult –, továbbá az aláírását; a szavazást lebonyolító munkatársak pedig ellenőrzik, hogy az illető szerepel-e a tagnyilvántartásban, továbbá hogy a megadott adatai megegyeznek az általa bemutatandó, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványban szereplő adatokkal.
Ezt követően a szavazásra jogosult kézhez kap egy lepecsételt szavazólapot, amelyen érvényesen szavazni az általa kiválasztott – egyetlen – jelölt neve melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet. A szavazólapot ezt követően a lezárt urnába dobja.

Online szavazás

Technikai feltételek

Bejelentkezés a https://meet.google.com/mxx-hqgp-pqt linken a google meet-el internetes böngészőben. Figyelem: mivel egyidejűleg egy szavazó személy hívását tudjuk ilyen módon fogadni, kérem, hogy türelemmel várjon, amíg a szavazást lebonyolító munkatársak beengedik a beszélgetésbe. Kérem, hogy a hívás előtt készítse elő a személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványát, amelyet a kamerába olvasható módon fel kell majd mutatnia. A híváshoz engedélyezze a kamera és a mikrofon használatát. Amennyiben nehézségekbe ütközik a google meet elindítása, kérjük e-mailben jelezze ezt a etvalasztas@buddhizmus.hu-ra a mobiltelefonos elérhetőségével együtt. Az aktuális szavazót követően felhívjuk, és segítünk elindítani, addig is kérjük szíves türelmét.

A szavazás menete

A szavazásnál a jelenléti ívet a szavazást lebonyolító munkatársak töltik ki a szavazásra jogosult által megadott és személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával alátámasztott adatokkal (név, buddhista név, lakcím), az aláírás helyett az „ONLINE” szöveget feltüntetve. A szavazást lebonyolító munkatársak ellenőrzik, hogy az illető szerepel-e a tagnyilvántartásban, ilyen módon jogosult-e a szavazásra.

Ezt követően a szavazást lebonyolító munkatársak a szavazásra jogosult útmutatásának megfelelően kitöltik a lepecsételt szavazólapot, azt a kamerába felmutatják, és a szavazásra jogosult jóváhagyását követően a szeme láttára a lezárt urnába dobják. A szavazást lebonyolító munkatársak titoktartási nyilatkozatot írnak alá a választással összefüggésben tudomásukra jutott információk megőrzésére és bizalmas kezelésére vonatkozóan, így a szavazásra jogosult választását senki mással nem közölhetik.

Továbbra is kérjük, hogy aki szavazni szeretne, de sem személyesen nem tud megjelenni, sem pedig az online bejelentkezést nem tudja megoldani, az jelezze ezt az etvalasztas@buddhizmus.hu elektronikus levelezési címen.

Eredményhirdetés

A szavazás eredményéről a szavazásra rendelkezésre álló időszakot követően a lehető legrövidebb időn belül a honlapon tájékoztatjuk a tagságot. A szavazáson felvett jelenléti íveket, valamint a szavazatszámlálásról készült jegyzőkönyvet az általános elévülési időben, öt évig őrizzük meg.

Személyes adatok kezelése

A szavazáshoz csak olyan személyes adatok megadását kérjük, amelyek egyébként is szerepelnek a Buddhista Misszió tagnyilvántartásában, és amelyeket a Buddhista Misszió mint bevett egyház a 2016. április 27 i (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) 9. cikk (2) bekezdés d) pontja alapján kezelni jogosult azzal a feltétellel, hogy e a személyes adatokat az érintettek hozzájárulása nélkül nem teszi hozzáférhetővé az egyházon kívüli személyek számára. A Buddhista Misszió szavazást lebonyolító munkatársainak titoktartási nyilatkozata erre is kiterjed. Ugyanakkor, ha a szavazásra jogosult személyes adata nem egyezik meg a tagnyilvántartásban rögzített adattal, kérésére javítjuk a tagnyilvántartásban szereplő adatot.

Bízom benne, hogy a nehéz körülmények ellenére minél többen részt vesznek ebben az egyházi közösség felelősségvállalását kifejező fontos eseményben.

Vijayavajra Máthé János
ügyvivő

Jelöltek bemutatkozása:


Ligeti Erika Khéma rendtagjelölt


Ligeti Erika vagyok, rendi nevem Khéma.
1996-ban hallgattam először tanítást a Buddhista Misszióban. 2005-ben vettem menedéket. 2013-ban rendtagjelöltségi fogadalmat tettem. Ezt követően letettem az előírt vizsgákat a szisztematikus tanulmányok keretében, melyeket Vajramala, szellemi vezetőnk tartott.

Világi életemben pedagógusként dolgozom, aki lassan a nyugdíj felé közeleg.
A Buddhista Misszió tanítóitól kapott szellemi tudás az évek alatt átalakította gondolkodásmódomat, az élethez való hozzáállásomat. Buddha tanítása menedékké és állandó megújuláshoz vezető úttá vált számomra, mely a mindennapi életemben is útmutatóm.

Örömmel vennék részt az Egyházi Tanács munkájában, mint a rendtag-jelöltek képviselője. Lehetővé válna, hogy ne csak elfogadjam a Rend tanítóitól a szellemi javakat, de szolgálattal viszonozzam is azt.
A megbízás esetén szeretném, ha eleven kapcsolat lenne a jelöltek és az Egyházi Tanács között,megismerve a feladatokat, a lehetőségeket, az elvárásokat és az igényeket. Szeretném segíteni a két irányú kommunikációt és a közös megoldások keresését.
Az Egyházi Tanács által megnevezett feladatokban világi élettapasztalatom és dharma-gyakorló tapasztalataim alapján szeretnék a közösség javára válni.


Vermes Paula Gópika rendtagjelölt


Vermes Paula vagyok, 1983 június 30-án születtem Budapesten. Szüleim ateisták és engem is ebben a szellemben neveltek. Volt Magyarországon egy "Indiai regék és mondák” c. könyv, abban írtak a reinkarnációról. Ebben magamtól elkezdtem hinni. A keleti kultúrával történő személyes találkozásom középiskolában történt, ahol volt lehetőség japánul tanulni. A japántanár fordította érdeklődésemet a spiritualitás felé.

16 évesen kezdtem el a Gyémánt Út Buddhista Közösségbe járni. Ott gyakoroltam 2006 tavaszáig, ez kb. 6-7 évet jelent. Közben felvettek az ELTE Jogi Karára. Megfordultam néha a Shambala Tibeti Kulturális Központban is, ahol olyan szemináriumokat hallgattam, mint pl. Agócs Tamástól a Gyémánt Szútra magyarázata. Ott hallottam először Dr. Pressing Lajos Lílávadzsrát is.
2006-ban jöttem a Buddhista Misszióhoz. Ott először nem Lílávadzsrához, hanem Kóródi Tivadar Sudhána előadásaira jártam. 2006 végétől, illetve 2007-től kezdve kapcsolódtam be a többi programba. 2009-ben tettem le a rendtagjelölti fogadalmat a nyári elvonuláson és ugyanazon az elvonuláson kaptam meg a beavatást is Tárá Istennő szádhanájába Lílávadzsrától. 2010-ben történt Őszentsége a Dalai Láma magyarországi látogatása, amikor Őszentsége Avalokitésvara beavatást is adott. Abban az évben, 2010-ben kezdtem el tartani egy szemináriumot a Szív Szútra témájában, majd 2011-től 2015-ig a Korai Buddhista Filozófia témájában tartotttam szemináriumot.

Az egyetem elvégzése után másfél évig munkanélküli voltam. Ez az időszak ahhoz segített hozzá, hogy több megértés, együttérzés legyen bennem a nálam szerencsétlenebbek iránt. 2010-től dolgozom folyamatos munkaviszonyban, 2013-ban munkahelyet váltottam, azóta ugyanazon a helyen dolgozom. A munkavállalás számomra a gyakorlást elősegítő tényező vált, mert mind az anyagi, mind az időbeli feltételek adottak a gyakorláshoz. Azóta a nagyjából megfelelő teret kapja a gyakorlás az életemben.
Az Egyházi Tanácsba történő bekerülésem esetén Upáli Juhász Krisztián munkásságát szeretném folytatni.


Martos Virág Gita világi tag


Mióta a közművelődés lett nem csak a szakmám, de a hivatásom is - huszonéves korom közepétől - a közösségekért dolgozom sokféle formában. És amióta a gyerekeim akkorák lettek, óvodától kezdve vállalom a szülői képviseletet is az ovis csoport, az osztály, vagy akár az egész iskola szintjén is. Boróka iskolájában szülői munkaközösségi alelnökként és az Intézményi Tanács elnökeként fogtam össze a szülőket és képviseltem az érdekeiket. Most a gimnáziumban csak egy vagyok az osztályt képviselő anyák közül.
Kezdetben, 27 éve csak ketten voltunk a szangha, ☺ a saját lakásunkban gyakoroltunk, de már ekkor is voltak rendszeres heti alkalmak, amikor bárki csatlakozhatott hozzánk. Később a barátaink ajánlották fel a lakásukat ezekre az alkalmakra, hogy Sopronban könnyebben megközelíthetően tudjunk gyakorolni. Egy-két év múlva béreltünk termet iskolában, meditációs központban is, mivel bővült a szangha, sopron környékéről és a városból is egyre többen jöttek, Gábor tanfolyamokat is kezdett tartani. Így egyre inkább szükségessé vált egy önálló hely, ahol most már akár minden nap van alkalom gyakorolni. Nagyon sokat jelent az, hogy az egyház megteremtette erre a lehetőséget! A soproni szangha kezdeteitől fogva nem csak a meditációkon veszek részt, de a szervező munkákban is, előfordul, hogy helyettesítem Gábort a gyakorló alkalmakon, ha elutazik.

Amikor még a városi művelődési házban dolgoztam, három alkalommal szerveztem olyan fesztivált, amely a kelet szellemi hagyományaival foglalkozott. Sok színes programot zsúfoltunk ezekbe a hétvégékbe a Más Világ és a Kelet Fénye fesztiválokon. Nagyon élveztem!

Az évek során gyerekeink születtek, akiket már csecsemőkoruktól cipeltünk a meditációkra, elvonulásra, a soproni közösségbe s később az AMM közösségbe belenőttek ők is. De az otthoni életünket is a dharma szőtte át, (Benke már a pocakomban meditált), formabontó szertartásainkon partnerek lettek ők is. Sokat jelent, hogy együtt erősítjük, támogatjuk egymást a buddhista úton. Benke, tudata nyiladozásától kezdve izgalmasnak találta azt, amibe belenőtt és elkötelezetten olvas, tanul és gyakorol. Hálás vagyok, hogy ezt megélhetem, hogy a családom támogatását élvezhetem és ők is az enyémet.

Bár Sopronban távol élünk az AMM szangha egri, budapesti, németországi, vagy svájci dharmatestvéreitől, mégis a hétvégi elvonulásokon, ünnepeken, lelkigyakorlatokon szövődött barátságok év közben is megmaradnak, megtartjuk a kapcsolatot, egymást. Fontos, hogy a gyakorlásban, de hétköznapi problémákban is számíthatunk egymásra, támogatjuk egymást.

Tavaly nyáron, amikor részt vehettem az elvonulás után a közösség életét érintő „brain storming”-on, éppen abba a csoportba kerültem, amely a közösséggel, mint témával foglalkozott. Lelkesítő és tanulságos volt megfogalmazni a „helyzetjelentést”, s ráébredni arra, mi mindent tehetnénk egymásért.
Nagy örömmel tennék még többet, ami a gyakorlók közösségével kapcsolatos!


Sumser Margit Karma Tashi Chödron világi tag


Szeretettel üdvözlöm ez úton minden kedves szanghatársamat!
A világi képviselő választás közeleg, és a szavazásra kerülő öt jelölt között az én nevem is szerepel. Aki még személyesen nem ismerne, annak szeretnék röviden bemutatkozni.

Sumser Margit vagyok, a Dharma nevem Karma Tashi Chödrön. Ezt a nevet Kyabje Tenga Rinpocsétól kaptam, amikor Németországban 2003- ban menedéket vettem. A nevemet nagyon szeretem, mert a jelentése egyben a célomat is jelképezi. „Boldog lámpása az útnak”. Német férjem halála után rögtön felvettem a kapcsolatot Vajramalával és Lilávajrával, és így sok segítséget kaptam 2009-ben hazatelepedésemkor a gyors beilleszkedéshez a szanghába.

Különösen hálás vagyok Lilávajrának a belém vetett bizalmáért, hogy egy év ismeretség után rám bízta a K.K.K. gondnokságát, amit ügyvivői vezetése végéig önkéntes felajánlás alapján örömmel el is láttam. Mivel már nyugdíjas vagyok, így élvezhetem azt a kiváltságot, hogy minden figyelmemet a Dharma követésére fordítsam. Rendszeresen részt vettem minden évben Vajramala és Lilávajra nyári elvonulásain, így már tágabb körben is sok új szangha társat ismerhettem meg. Hálásan követem Vajramala szemináriumait, részt veszek minden tanításán, így elvégeztem a hat éves Buddhista Tanító szemináriumot is, ahol mindhárom vizsgát sikeresen letettem Vajramala és Lilávajra előtt. Sokan ismertek engem Lilávajra hétfői Dharma tanításai, vagy a szanszkrit szútra elemzések alatt közösen eltöltött idő által is. Úgyszintén közületek már sok kedves ismerőssel részt vettem a Lilávajra vezetésével havonta megtartott szombat délelőtti Bardó tanításokon, és a délutáni meditációkon . Vannak, akikkel Amoghavajra szerda esti tanításain, a Maitreya Házban, a Szegeden megtartott elvonulásokon találkoztunk.

Mivel időm és körülményeim engedik, megragadok minden lehetőséget a Dharma követésére, így sokszor ellátogatok más buddhista csoportok rendezvényeire is. Remélem, hogy így a tágabb körű tapasztalataimat eredményesen tudom a Maitreya Mandala minden kedves szanghatagjának is a rendelkezésére bocsájtani.

Köszönöm az eddig belém vetett bizalmatokat, hogy a világi tagok képviselőjeként három évvel ezelőtt megválasztottatok engem az Egyházi Tanácsba. Remélem, hogy munkámmal a szangha érdekeit mindenki számára üdvösen tudtam ellátni. Most új választás lesz, és Ti döntitek el, hogy ki tudná a legeredményesebben képviselni a szangha világi tagjainak a képviseletét a következő három évben.

Dr. BŰDI Máté János Dhammananda világi tag

„Követeddé lenni s Érted tenni vágyom”
Kecskeméten született 1983. évben. Napja a skorpióban, Holdja a vízöntőben, Aszcendense a bikában áll.
Jogi végzettséget szerez és jelenleg is praktizál Budapest helységben. Szakmai életútjáról információ a linkedin.com honlapon érhető el.

Házas. Regina férje. Luca Boróka apja. Botond Ákos leendő apja. Hat hüllő és egy macska gazdája.
Harcművészeti és Gyógyász képzése bontja ki útját a tan ösvényén. A nomen est omen jegyében részt vesz Lilavajra élő hétfői előadásán. A hajtó erőt Gopika adja, gyökér gurujának Amoghavajra tanítót tartja. A menedékvételre Vajramala Úrnővel folytatott személyes beszélgetés indítja. 2016. évben formálisan is menedéket vesz Lilavajra előtt.
Nyári hetes visszavonulásokon, budapesti és szegedi napos visszavonulásokon, Vajramala, Lilavajra és Amoghavajra élő tanításain vesz részt és vagy azokat on line követi. A Mudita alapítvány kapcsán a kuratóriumi elnökkel folyamatos egyeztetést folytat. A társhagyományok tanítói közül Cser Zoltán tanítót és Chong An Sunim tanítót hallgatja.
Az alábbi gyakorlatokat végzi: Vajrasattva meditáció, Ngöndro gyakorlatok, Satipatthana meditáció, Ászanák. Leborulás.

Béke és Kondi

dbmj

Dhammananda

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.