Felkérés kutatásban való részvételre

Tisztelt Gyakorló!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének munkatársaiként egy, a meditáció pszichológiai hatásait vizsgáló kutatásunkban kérjük részvételét.

A kutatás célja a választott meditációs módszer és a személyiség összefüggéseinek, illetve a meditáció személyiségre gyakorolt közvetlen és hosszútávú hatásának vizsgálata.

A vizsgálat tesztek és kérdőívek kitöltéséből, valamint műszeres vizsgálatokból áll, és a meditáció hosszú távú hatásainak felmérése érdekében évente szeretnénk megismételni.

Kíváncsiak vagyunk arra, van-e összefüggés a választott meditációs módszer és a személyiség élményfeldolgozási módja, az egyéni élettörténet által kialakult érzékenysége között. Az is érdekel bennünket, változik-e a meditáció hatása a gyakorlással eltöltött évek során. Azt is vizsgáljuk továbbá, milyen tapasztalatokat él át a meditáló, és hogy ezek a tapasztalatok, mennyiségük és minőségük, kapcsolatban áll-e a gyakorolt módszerrel vagy a gyakorlásban eltöltött idővel.

A kutatási adatokat névtelenül dolgozzuk fel, és bizalmasan kezeljük. A statisztikailag összesített eredményekről, ha igénylik, visszajelzést adunk, és az általunk elérhető meditációval kapcsolatos lehetőségekről tájékoztatást küldünk.

Kérjük, vegyen részt a kutatásban!

Válaszát az alábbi elérhetőségeinken várjuk:

Levelezési cím: Schmelowszky Ágoston, ELTE PPK, Pszichológiai Intézet, 1064 Budapest, Izabella utca 46.

E-mail: meditaciokutatas@gmail.com

Tel.: 06 70 2342459

Köszönettel a kutatás vezetői:

Dr. Urbán Róbert
Tanszékvezető egyetemi tanár

Dr. Schmelowszky Ágoston
Egyetemi docens

Dr. Pressing Lajos
buddhista tanító, szaktanácsadó

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.