Visszafelé elkészített lecsó

Czibere Péter:
Visszafelé elkészített lecsó

Ha ismerőseink lemondják a vacsorát, ennek a receptnek a segítségével pillanatok alatt visszacsinálhatunk egy finom lecsót.

Hozzávalók: lecsó.

Először is, gyújtsuk meg újra a gázt a lecsónk alatt. Várjuk meg az utolsó rottyanást, aztán öntsük le róla a hozzáadott vizet, amely a főzéskor már egyszer elpárolgott. Félretolva a lábast vegyük ki belőle a fűszereket, szétválogatva rakjuk őket a dobozaikba, majd tegyük rá újra a tűzre. Ezután következik a paprika és a paradicsomdarabok kivétele, előtte azonban érdemes a többi vizet eltávolítani, így a fennmaradó rész mindössze némi olaj és hagyma lehet. Ha ez nem így van, akkor keressük meg a még ottmaradt paprika vagy paradicsomrészeket. Ezeket a részeket is mind illesszük egymáshoz, ragasszuk össze, csumájukat tegyük rájuk, majd rakjuk vissza őket a többi paradicsomhoz és paprikához. Mindezt végezhetjük például beragasztózott kés segítségével, amelyet a darabkák között függőleges irányban felfelé rángatunk. Végül kis lángon válogassuk ki a hagyma apró darabjait és hasonlóan az előzőekhez rakjuk össze, burkoljuk bele a héjába és tegyük vissza a helyére, majd az olajat öntsük vissza a flakonjába. Zárjuk el a gázt.

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.