2021 - a Fémbivaly éve - Vajramala üzenete

Kedves Barátaim!

A tibeti naptár szerint ma van 'Loszár 2148' napja, vagyis az új holdévnek, a Fémbivaly évének kezdete.
Kívánom, hogy idén minden törekvésünk teljesüljön, hozzon ez az esztendő sok boldogságot, sikert, egészséget és jólétet. Ez a kívánság akkor teljesül, ha összhangban élünk azokkal az energiákkal, amelyek ebben az évben meghatározóak lesznek.

A bivaly erős, és türelmesen kemény munkát végez. Húzza az ekét, hátasállatként szolgál – fegyelmezettség, állhatatosság és hűség jellemzi. Földközelisége egészséges valóságérzetet ad neki.

A Föld a folytonosság szimbóluma, ezért ebben az évben nemcsak tudatosítanunk kell magunkban tradíciónk értékeit, de tovább is kell fejlesztenünk azokat. Stabil növekedés csakis akkor lehetséges, ha terveink minden egyes lépését gondosan megtervezzük és türelmesen haladunk előre lépésről lépésre. És akkor ezeknek a projekteknek tartós sikere lesz.

Érthető, hogy sokan vágynak pihenésre, nyaralásra és kikapcsolódásra, de a 2021-es év a kemény munka éve lesz. Határozottan kell törekednünk céljainkra, hogy a nehézségek ne állítsanak meg minket. Ha felkészültünk az akadályokra, akkor a bivaly türelmével és elszántságával biztosan legyőzzük azokat. Ebben az évben különösen veszélyes volna felesleges illúziókat táplálni vagy teljesíthetetlen vágyakat kergetni. Jobban tesszük, ha elfogadjuk a valóságot és alkalmazkodunk a meglévő körülményekhez ahelyett, hogy harcolnánk ellenük. Így végül képesek leszünk megvalósítani az álmainkat.

Fontos, hogy józanul tekintsünk a dolgokra, és ne az érzelmeink vezéreljenek. Ennek során támaszkodnunk kell azokra a tapasztalatainkra, amelyek már kiállták az idő próbáját, és jól tesszük, ha tartózkodnunk a vakmerő kísérletezéstől.

A Bivaly éve támogatja a hagyományok és a hagyományos értékek fenntartását. Az új dolgok létrehozása ezzel szemben meglehetősen nagy nehézségekbe ütközhet. Ez az esztendő előnyben részesíti a csapatmunkát és a közösségtudatot, ugyanakkor tiszteletben tartja mások értékeit és ötleteit is. Az őszinte, nyitott és rugalmas megközelítés tartós és megbízható kapcsolatokat teremt. Különösen óvakodnunk kell a haragtól, ami helyrehozhatatlan károkat okozhat ebben az évben.

A fém elem átalakulást jelent, mivel a tűz a szilárd ércet folyékony fémmé alakítja, mely a hideg vízben újra kemény, rugalmas és erős lesz.
A fém-bivaly év ellenállóvá és erőssé tesz, és ezt támogathatjuk azzal, hogy kimegyünk a szabadba a friss levegőre. Különösen jó a hegyekbe kirándulni, hogy feltöltődjünk és egészségesek maradjunk.
A kínai Ji Csingben ez az év kettős hegy képét hordozza. Ez az 52. számú, a GEN jel: A Nyugvás, a Hegy. Így ez az év is tökéletes lesz a meditációs gyakorlathoz és a spirituális átalakuláshoz.

Mindannyiunknak sok erőt és energiát kívánok arra, hogy idei lehetőségeinkhez mérten minden tervünket megvalósítsuk.

Ven. Vajramala mandalācārya, a Buddhista Misszió, a Maitreya Mandala szellemi vezetője

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.