Meghívó templomavatásra

Kedves Barátunk!

 

Szeretettel meghívjuk Önt a Buddhista Misszió Szegedi Tusita Központjának templom avató ünnepségére.

Helyszín: 6723 Szeged Szent László utca 4/B.

Időpont: 2021. szeptember 24. 17. óra.

A templomavató programja:

– Üdvözlések
– Tiszteletreméltó Lílávadzsra, a Maitréya Mandala rend vonalhordozó meditációs mesterének tanító beszéde
– Rendi puja (buddhista szertartás) Amoghavajra vezetésével.
– Állófogadás

A Buddhista Misszió Árya Maitreya Mandala Egyházközösség 69 éve alakult meg, mint a buddhista világvallás első Magyarországon elismert felekezete.Az egyház 1953-ban csatlakozott ahhoz az elsősorban Európában és Amerikában hódító szellemi megújulási mozgalomhoz, amelyet az európai születésű, nagyhírű buddhista tudós, Láma Anagarika Govinda kezdeményezett. E felekezet egyik megkülönböztető vonása, hogy hívei a buddhizmus keleti országokban őrzött hagyományaiból igyekeztek kiszűrni a kortól és  kultúrától független, örökérvényű szellemi tanításokat; lemondtak ugyanakkor az egyes történeti iskolák ma nyugaton szokatlanul, vagy egzotikusan ható külsőségeiről.

Törekvésük egy olyan, az egyetemes buddhista vallás lényegét megőrző vallásgyakorlási forma kimunkálása volt, amely beilleszthető a nyugati kultúrába, és összeegyeztethető a mai társadalomban élő ember normális életvitelével. A közösség Maitréjáról, a buddhista Szentírás próféciáiban megjósolt eljövendő Buddháról nevezte el magát, aki a felebaráti szeretet megváltó erejét személyesíti meg.

A Buddhista Misszió most megnyíló központja a Szegedi Tusita Meditációs Központ nevet kapta, és a soproni hasonnevű centrum után ez lesz az egyház második ilyen nevű vidéki meditációs helyszíne.

A hagyomány szerint Maitréja a Tusita mennyországban várja, hogy emberként megszületve elérje a tökéletes megvilágosodást. Más mennyországokhoz hasonlóan a Tusitáról is úgy tartják, hogy elérhető meditáció útján is. A Visakhuposatha Suttaban olvasható, hogy ebben az isteni birodalomban a Földtől eltérően telik az idő. Ami a földön négyszáz év, az a Tusita dévái számára egy éjszaka és egy nap. Az itt élő lények egyetlen hónapja harminc ilyen napból, egyetlen esztendejük 12 ilyen hónapból, az életük pedig négyezer ilyen évből áll.

További információk: tusitaszeged@buddhizmus.hu

 

Üdvözlettel:

Vijayavajra Máthé János
ügyvivő
 

 

 

 

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.