Sztúpát emelünk

Az Árja Maitréja Buddhista Meditációs központ kamaraerdei területén közösségünk megépíti a Láma Anagarika Govinda Sztúpát. A jelenlegi tervek szerint a szúpa 2019. májusára készül el, és a Vészakh ünnepségen fogjuk felszentelni.

A templomot is magába foglaló épületkomplexum mögött már elbontottuk a korábban ott lévő épületeket. A sztúpa megépítését a zalaszántói Béke Sztúpa rezidens dharmatanítói, Drupon Koncsok Lhundup és Drupon Koncsok Dzsigmet segítik. Ők a keddi első területbejárásuk tapasztalata alapján tervezik meg a sztúpát. Drupon Koncsok Dzsigmet az irány kijelölése közben egyszercsak felnézett az égre és felhívta a figyelmünket egy sztúpa alakú felhőre, amely mint a leeendő építmény testet öltött látomása lebegett fölöttünk.

A Láma Anagarika Govinda Sztúpa megépítéséhez bárki hozzájárulhat.

Egy „Téglajegy” szimbolikus értéke 5 ezer forint. Természetesen szívesen fogadunk ennél nagyobb adományokat is.

Pénzadományokat a Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség bankszámlájára:

Raiffeisen bank 12011148-00116750-00100005

lehet küldeni, kérjük, hogy a megjegyzés rovatba írják be: Sztúpa
A Téglajegyet váltóknak szeretnénk adni egy emléklapot arról, hogy segítették ezt az ügyet. Ezért ha küldenek egy emailt a szervezo@buddhizmus.hu címre, akkor válaszként el tudjuk az emléklapot nekik küldeni.
Lehetőség lesz majd arra is, hogy aki szeretné, az fizikai munkával is segíthesse a sztúpa létrejöttét. Ennek módjáról később közlünk részleteket.

facebook
A weboldalunk cookie-kat használ azért, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást tudja nyújtani.
A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.