Központok

Dharmazentrum Schaffhausen - Svájc

Dharmazentrum Schaffhausen

A központ weboldala:
www.dharmazentrum.ch

Schaffhausen, Vordergasse 31/33
Email: 
info@dharmazentrum.ch
Telefon: 
+052 620 19 20
facebook

Szegedi meditációs csoport

Szeged, Madách u. 6., 71. csengő.
facebook

Keleti Kulturális Központ

Keleti Kulturális Központ

A város szívében, jól megközelíthető helyen egy olyan tanításra és tanulásra, elmélkedésre és meditációra alkalmas tér született, amely folyamatosan közvetíti a Kelet szellemi értékeit. Programjainkon a hétköznapi életünk történéseit szellemi úttá, belső megtisztulássá alakítjuk át, így szilárd alapot és erőt kapunk ahhoz, hogy ott, ahol éppen vagyunk, egyre tisztábban lássunk helyzetünket.

Ezt szolgálják a különféle rendezvényeink: buddhista tanítások, szertartások, jógaoktatás, masszázs és sok egyéb közösségi és vallási program, amelyre szeretettel várunk mindenkit.

Gondnok: Tajti László Dutthagamani-Abhaja, +36 70 427 22 29
Megközelíthető: többek között a 6, 19, 41, 47, 49-es sz. villamosokkal vagy a 7, 107 autóbuszokkal, valamint az M4 metróval. A Móricz Zsigmond körtérnél kell leszállni, a ház a Karinthy Frigyes út legelején van, a 33-as busz végállomásánál.
Látogatható: a rendezvények alkalmával.

1117 Budapest Karinthy Frigyes út 5. I/10.
Gondnok: 
Tajti László Dutthagamani-Abhaja +36 70 427 22 29
Telefon: 
+36 1 279 0118
+36 70 635 5360
+36 70 427 2229
Keleti Kulturális Központ
facebook

Maitréja Ház

Árja Maitréja Buddhista Meditációs és Oktatási Központ

A Maitreya ház (Árja Maitréja Buddhista Meditációs és Oktatási Központ) a kamaraerdei üdülőövezetben helyezkedik el. A központ jelenlegi formájában 2002 november 9-e óta működik. Az egyház magyarországi fennállásának 50. évfordulóján, ezen a napon került sor a Dharma terem ünnepélyes felszentelésére.

A ház története azonban már 10 évvel korábban elkezdődött, amikor a Szangha nekifogott egy olcsón megvásárolt romos épület templommá alakításának. Sok lelkesedéssel és munkával, helyiségenként haladva vettük birtokába a házat, és ami elkészült, máris meditációs teremmé változott. 1995-ben, ha szűkös körülmények között is, de már rendszeresen voltak szertartások, előadások, és helyet kapott a Dharma könyvtár is. Az első előadássorozat, melyen már Ven. Lílávadzsra is tanított, 1997 február 14-én kezdődött Kamaraerdőn. Azóta különböző helyszíneken (jelenleg a Keleti Kulturális Központban) előadásai rendszeres eseményekké váltak.

A közösség szellemi vezetője, Ven. Vajramálá évente két-három hétvégi szemináriumot tart Kamaraerdőn, melyek vagy egy speciális gyakorlatot ismertetnek részletesen, vagy nagyobb témakörök esetén több évig tartó sorozattá rendeződnek.

Meditáció a Maitreya templombanItt tartja a közösség minden tavasszal a Buddha születésére, megvilágosodására és parinibbánába térésére emlékező ünnepséget, a Vészakhot, év végén pedig a szeretet és a fény újraéledésének ünnepét , a Maitréja ünnepet, valamint az Újév-köszöntő meditációt is.

A Maitreya ház közvetlenül az erdő mellett, virágokkal, cserjékkel, gyümölcsfákkal teli kertben áll. A város forgatagában élők egyaránt megtalálhatják itt a közös meditációs gyakorlás, a kert és a ház szépítésének, ápolásának, de a csendes, magányos szemlélődésnek a lehetőségét is.

A Maitréja ház megközelítése

Tömegközlekedéssel: a 4-es metróval Kelenföldi pályaudvarig, onnan a 87 vagy 187 jelzésű buszokkal a Budaörsi repülőtér megállóig, vagy a Móricz Zsigmond körtérről a 41-es villamossal a Repülőtér megállóig. A villamosról leszállva a Pereszke utcán felsétálva jobb kéz felől, a Pereszke köz végén található a Templom bejárata.

Gépkocsival: a 70-es út felől a Kőérberki úton, vagy Budaőrs/M0-s felől a Repülőtéri úton a Vasváry laktanyáig. Gépkocsival a háznál látogatók nem parkolhatnak. Parkolási lehetőségek: P. A látogatókat kérjük a parkolási rend szíves betartására.

A kamaraerdei Maitréja ház parkolási rendje

Mivel a szűk dűlőn igen nehéz visszatolatni, kérjük minden kedves vendégünket, hogy eleve a külső parkolóhelyekre álljanak be.

Parkolási lehetőségek látogatók számára a központ környezetében:

A villamos sínek után jobbra kanyarodva, tovább a Susulyka utcán a kb. 200 m-re lévő erdei turistaparkolóig, ahol 5-6 gépkocsi számára van kialakított, betonozott parkoló.

Néhány gépkocsi a Susulyka utca szélén, a kertek alatt is elfér, ha jól félreállnak.
Távlatilag a parkolási gondok megoldásához meg kell vásárolnunk egy útmenti telket. Az Egyházi Tanács vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen módon tudnánk ezt finanszírozni. Legvalószínűbb egy olyan konstrukció, ahol a gépkocsival gyakran érkező hívek előre megválthatnák a parkolóhelyek egy részét, s ebből fedeznénk a telekvásárlást. Addig is kérjük látogatóink megértését, s azt, hogy a rendezvények zökkenőmentes lebonyolítása érdekében vállalják az egy-két perces gyaloglást a távolabbi parkolóhelyekről.

1112 Budapest Susulyka utca 240.
Gondnok: 
Tajti László Dutthagamani-Abhaja +36 70 427 22 29
Telefon: 
+36 70 427 22 29
Maitréja Ház
Dharma-terem
A Maitréja ház megközelítése
facebook

Mandzsusri Meditációs és Tanulmányi központ, Miskolc

Mandzsusri Meditációs és Tanulmányi központ, Miskolc

Látogatás: Kérjük, szíveskedjék telefonon időpontot egyeztetni.

A központ 2007-ben jött létre Lílávadzsra inspirációja alapján Jelenleg egy családi házban működünk esetenként. A központ a létesülés kezdetén tart. Szeretettel várjuk olyan Miskolc környéki érdeklődők jelentkezését, akik a kezdet nehézségeit is vállalva, szívesen részt vennének egy helyi nyugati buddhista közösség felépítésében.

Programjaink:
Éberség gyakorlatok
Vajrasattva meditáció
Mandala felajánlás
Kirándulások - ismerkedés az őselemekkel a természetben

3532 Miskolc, Tamási Áron utca 37.
Telefon: 
+36 70 93 53 192
facebook

Tusita Szangha - Sopron

Tusita Szangha - a Buddhista Misszió, a Magyarországi Arya Maitreya Mandala egyházközösség soproni csoportja

A soproni buddhista közösség eredete 1996-ra nyúlik vissza. Ekkortól Pindóla (Amóghavadzsra) Hargitai Gábor szervezésében és vezetésével heti egy alkalommal összegyűlt néhány érdeklődő, akik ismerkedni kívántak a buddhista szellemi út filozófiájával és gyakorlataival. Kezdetben a Fény Kapuja nevű ezoterikus klub adott helyet a közösségnek. A klub megszűntével különböző helyszíneken zajlottak az összejövetelek; először a Paradigma Könyvesboltban kaptunk helyet, majd később a tagok lakásán tudtunk kialakítani meditációs helyszínt. Ezután az „Erdei Iskolaként” ismert Doborjáni Ferenc Általános Iskola és Nevelőotthon kifejezetten meditációs teremként fenntartott helyiségét bérelte a közösség, heti egy alkalommal.
Jelenleg az EnerChi Jóga- és Egészségközpontban (korábban Rebarbara Egészségház) tartunk meditációs tanfolyamokat és gyakorlásokat.

A központ a nevét 2004-ben kapta a tiszteletreméltó Vajramálától. A közösség oszlopos tagjai immár hat-hét éve rendszeres látogatói a közösségi alkalmaknak, valamennyien formálisan is menedéket vettek. A rendszeres találkozás bensőséges baráti légkört alakított ki.

A meditációs foglalkozások célja, hogy a rend szemináriumain, elvonulásain tanult meditációs módszereket elmélyítsük és beépítsük a hétköznapi életünkbe, közösen tanulmányozzuk a Tant és a közös gyakorlásból inspirációt merítsünk.

Üléseinket hetente egy alkalommal, kedden este 18.00 órától 20.30-ig tartjuk. A formális üléseket kötetlen beszélgetéssel, teázással, nassolással zárjuk.

A Tusita Buddhista Meditációs Központ Facebook oldala:
https://www.facebook.com/pages/Tusita-Buddhista-Medit%C3%A1ci%C3%B3s-K%C...

EnerChi Jóga- és Egészségközpont (Sopron, Vörösmarty u. 8.)
Központvezető: 
Amóghavadzsra
Telefon: 
+36 99 354 005
+36 30 3361 670
facebook

Mahakala Ashram am Bodensee - Németország

Mahakala Ashram

A Mahakala Ashram egy meditációs és oktatási központ a Bodeni tó partján, amely a Rime mozgalom iránt elkötelezett, vagyis a buddhizmus nem szektás megközelítését hangsúlyozza. A tanulmányi és meditációs palettánkon a buddhizmus mindhárom hordozójának filozófiája és meditációs praxisa megtalálható, s célja, hogy minden korosztály számára lehetővé tegye a buddhizmus alapos megértését és gyakorlását anélkül, hogy meg kellene tagadnia nyugati gyökereit. Különös hangsúlyt helyezünk arra, hogy a Buddha 2600 éves tanításait a nyugatiak számára hiteles, egyértelmű, érthető formában közvetítse, s ezáltal a gyakorló a mindennapi életébe beépíthesse azt. A buddhista filozófiával és gyakorlattal kapcsolatos tanfolyamainkon nagy hangsúlyt helyezünk az éberség művelésére, az összeszedettség (shamatha) és tudati tisztaság (vipasszána), gyakorlására, valamint a tantrikus szádhana-praxis előkészítő gyakorlataira.

Überlingen, Zum Rebösch 26
Központvezető: 
Ven. Vadzsramálá
Email: 
info@maitreya-mandala.de
Telefon: 
+49 (0) 75 51 39 19
a Mahakala Asram
facebook