Tápióbicskei Felzárkóztató Projekt

Tápióbicskei Felzárkóztató Projekt
Csoportfoglalkozás az önkéntes segítőknek

2015 tavaszán új projekt indult a Karunán belül, ami a tápióbicskei hátrányos helyzetű gyerekek segítését tűzte ki célul, a helyi roma önkormányzattal együttműködve. Az első félév az ismerkedéssel, a bizalmi kapcsolat kiépítésével telt, de már készségfejlesztő gyerekfoglalkozásokat is vezettek önkénteseink, és több kiemelt programot (pl. gyereknap, iskolakezdés, karácsonyi ünnepség, stb) támogatott a Misszió.

Közösen dédelgetett tervünk, hogy azok a gyerekek, akik hátrányos helyzetüknél fogva szocializációs hátrányokkal küzdenek, akiknek tanulási nehézségeik, beilleszkedési problémáik vannak, támogatást kapjanak az ezeken való túljutásban.

Amit eddig sikerült megvalósítanunk, hogy önkénteseink rendszeresen járnak Tápióbicskére – ahol közben megnyílt a Foglalkoztató Ház – és egyre mélyülő kapcsolatot építünk ki a helyiekkel, beleértve a hivatalos szerveket is. A gyerekekkel kreatív foglalkozások keretében pl. rajzolni, ragasztani, játszani, sakkozni szoktunk, és az egyéni mentorálás is beindult. Munkánkat segíti egy ott dolgozó pedagógus, aki speciális felzárkóztató szaktudását is be tudja hozni a képbe.

Várjuk további önkéntesek jelentkezését, akik részt vállalnának a programokban, gyerekekkel való foglalkozásokban. Tárgyi felajánlásokat is szívesen fogadunk, például írószereket, rajzlapokat, kifestőket, játékokat, stb.

Ha részt vennél ebben a munkában, kérjük jelentkezz a szervezo@buddhizmus.hu, vagy karunaszolgalat@buddhizmus.hu címen.
Munkánkat nagyban támogatná olyan autóval rendelkező segítő, aki vállalná önkéntesek szállítását Tápióbicskére és vissza havi egy-két alkalommal.

Helyszín: KKK (Bp. XI. Karinthy F. u. 5. I/10.)
Időpont:
havonta egyszer, pénteken 18 órától
Információ és kapcsolat: Vág András vag.andras@buddhizmus.hu

Időpontok:
február 26
március 25
április 22
május 27
június 24

Közösségi programok
Helyszín (Központ): 
Keleti Kulturális Központ
facebook