Támogatás

Adomány, amely nem kerül semmibe

- csupán egy kis figyelmességet kíván, a buddhista közösségnek azonban nagyon sokat segít!

A magyarországon adózó állampolgárok ugyanis személyi jövedelemadójuk 2 x 1%-ának hovafordításáról minden évben szabadon rendelkezhetnek. Egyik 1%-ot egy szabadon választott alapítványnak vagy közhasznú szervezetnek, a másik 1%-ot pedig valamelyik bejegyzett egyháznak adományozhatják. Ez az összeg az adó részeként mindenképpen behajtásra kerül. Ezért érdemes inkább saját magunknak eldöntenünk, hogy milyen célokat kívánunk vele támogatni. Máskülönben az összeg bekerül az állami költségvetés nagy kalapjába, ahol annak felhasználásáról mások döntenek helyettünk.

FONTOS TUDNUNK, hogy adójuk 2x1%-át nemcsak azok ajánlhatják fel, akik adóbevallást nyújtanak be, hanem azok a munkavállalók is, akiknek adóját a munkáltatójuk vonja le a fizetésükből, vagy azt közvetlenül NAV állapítja meg.

Honlapunk e rovatában részletes tájékoztatást nyújtunk az adófelajánlással kapcsolatos tudnivalókról, és ugyanitt letölthetők a felajánláshoz szükséges nyomtatványok is.

facebook

Adónk “egyházi” 1%-ának felajánlása

Kérjük támogatóinkat, hogy adójuk 1%-ának vagy 2 x 1%-ának felajánlásával segítsék a Buddhista Misszió egyházközösségét, melynek ez a legfontosabb bevételi forrása. Az is nagy segítséget jelentene, ha az innen letöltött rendelkező nyilatkozatok terjesztésével ezt barátaik, ismerőseik, családtagjaik figyelmébe is ajánlanák.

Adónk 1%-át vagy 2x1%-át a személyi jövedelemadó bevallási csomagjában található rendelkező nyilatkozat(ok) kitöltésével ajánlhatjuk fel. A NAV nyomtatvány helyett a honlapunkról letölthető rendelkező nyilatkozatok is használhatók, ezek már előre ki vannak töltve a Buddhista Misszió nevére.

Az 1+1%-ról ezeknek megfelelően így rendelkezhet:

1) A legegyszerűbb és leggyorsabb módja az, ha az alábbi weboldalra kattint, ugyanis itt azonnal kitöltheti és egyben el is küldheti a nyilatkozatát az adóhatóság felé:

http://ado1szazalek.com/buddhista-misszio-magyarorszagi-arya-maitreya-ma...

Ebben az esetben is meg kell adnia a személyes adatait és lehetősége lesz a második 1% felajánlására is.
Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

2) Önadózóként saját maga adja le elektronikusan, vagy papíron a NAV-nak az adóbevallását.

Ebben az esetben az 1+1%-ról szóló nyilatkozatát május 22-ig kell az adóhatóság felé eljuttatnia.

Technikai szám és az egyház hivatalos megnevezése:
0341 Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

A Misszió adataival kitöltött 16EGYSZA nyomtatványt erről a linkről letöltheti:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...

3) A cége számolja ki és adja le az adóbevallását

Ha önnek a cége készíti el az adóbevallását, úgy az alábbi linkről tudja az 16EGYSZA nyomtatványt letölteni, amelyre már felvittük a Buddhista Misszió adatait:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...
Ezt szíveskedjen a cégénél lezárt borítékban leadni legkésőbb május 10-ig.

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése: 18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

4) Ha önnek a NAV készíti el az adóbevallását

Ebben az esetben a Buddhista Misszió adataival kitöltött a 16EGYSZA nyomtatványt szíveskedjen lezárt borítékban a NAV-nak elküldeni május 22-ig.

A nyomtatványt letöltheti a Misszió adataival kitöltött nyomtatványt erről a linkről:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

További információk:

Az adó 1+1% felajánlásáról az új online felületen, vagy a 16SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet. - Az adó 1+1% felajánlásáról a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 22-ig kell elektronikusan vagy postán megküldenie a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár külön. - Ha a munkáltatóját bízta meg bevallási kötelezettségének teljesítésével, a rendelkező nyilatkozatot lezárt borítékban 2017. május 22-ig a munkáltatójának is átadhatja. - Rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

A személyi jövedelem adó 1+1%-ának felajánlásával kapcsolatos nyomtatvány (16EGYSZA) kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról letölthető az alábbi linkre kattintva:
www.nav.gov.hu/data/cms431861/16EGYSZA_kitoltesi_utmutato.pdf

facebook

Adónk “alapítványi” 1%-ának felajánlása

Kérjük támogatóinkat, hogy adójuk 1%-ának vagy 2 x 1%-ának felajánlásával segítsék a Maitreya Buddhista Alapítványt és a Buddhista Misszió egyházközösségét, melynek ez a legfontosabb bevételi forrása. Az is nagy segítséget jelentene, ha az innen letöltött rendelkező nyilatkozatok terjesztésével ezt barátaik, ismerőseik, családtagjaik figyelmébe is ajánlanák.

Adónk 1%-át vagy 2x1%-át a személyi jövedelemadó bevallási csomagjában található rendelkező nyilatkozat(ok) kitöltésével ajánlhatjuk fel. Az APEH nyomtatvány helyett a honlapunkról letölthető rendelkező nyilatkozatok is használhatók, ezek már előre ki vannak töltve a Maitreya Buddhista Alapítvány nevére.

Az alapítványi 1% felajánlásához a rendelkező nyilatkozatra az alapítvány adószámát:

18018394-1-43

kell ráírni. Az alapítvány hivatalos megnevezése:

Maitreya Buddhista Alapítvány

Ha a rendelkezéshez külön lapra nyomtatott rendelkező nyilatkozatot használunk, akkor helyezzük azokat egy szabványméretű (C6-os, 11,4x16,2 cm) borítékba. A borítékot le kell zárni, és rá kell írni az Ön adóazonosító jelét (az adókártyán lévő számát). Ha Ön egyéni adóbevallást készít, akkor a lezárt borítékot az adóbevallás borítékjába teheti. Ha az Ön adóbevallását a munkáltatója készíti el, akkor a borítékot kívülről a ragasztáson átnyúlóan alá kell írnia. Ha az alapítvány és az egyház javára is kíván rendelkezni, akkor mindkét nyilatkozatot ugyanabba a borítékba kell beletenni.

Az adóbevallás első oldalának erre vonatkozó kockájában ne felejtse el jelölni, hogy rendelkező nyilatkozato(ka)t csatolt. A nyilatkozatok beadásának módja és határideje attól függ, hogy Ön az adóbevallását hogyan nyújtja be.

facebook

Adományok

Adomány

A Buddhista Misszió tevékenysége (tanítás, közös meditációk, közösségi programok szervezése, kiadványok készítése, stb.) sokak számára jelent inspirációforrást. Azok számára, akik részesülnek ezek áldásában, a boldog és értelmes élet alapjait biztosíthatják. Ugyanakkor e programok és kézzel fogható, ingyenesen terjesztett eszközök (például a Dharma újság, vagy a Programkalauz) csak jelentős anyagi ráfordítással valósíthatók meg.

Elévülhetetlen érdemeket jelent az olyan erőfeszítések támogatása, amelyek sokak számára jelentenek örömet és inspirációt, és nagyon örülünk, ha a munkánkat elismerik és pénz felajánlásával segítik.

Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség bankszámlája:

Raiffeisen bank 12011148-00116750-00100005

Adószáma: 18062599-1-43

Kérjük, a megjegyzés rovatba tüntessék fel az adományuk célját (pl. kiadványok elkészítésének támogatása).

Köszönjük!

facebook