Archívum

Hírek

Köszönjük a felajánlásokat!

Köszönjük a felajánlást!

Tisztelt Támogatóink, Kedves Barátaink!

A NAV közzétette a honlapján az adózáskor az egyházak számára felajánlott 1%-ok összegeit. A Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség számára 3684-en juttatták adójuk egy százalékát, ami összesen több, mint 17 millió forintot tesz ki.

Szeretnénk köszönetet mondani Nektek, Önöknek e támogatásért, amellyel jelentősen hozzájárultatok ahhoz, hogy a Dharma tiszta közvetítésének anyagi feltételeit megteremthetjük. Mint ahogy a tudatnak is szüksége van hordozóra, az értékes emberi testre ahhoz, hogy a megvilágosodást elérje, a Dharma közvetítése sem lehetséges fizikai feltételek megteremtése nélkül. Szükség van alkalmas termekre, hogy összegyűljünk, tanításokat hallgassunk, meditálhassunk, inspirációt kaphassunk és adhassunk másoknak és szükségünk van kiadványokra, amelyek a Tan megértését támogatják. E támogatás nélkül lehetetlen volna megszervezni szemináriumok, előadásokat és elvonulásokat, amelyeknek eszköz- és kellékigénye, járulékos költségei vannak. Ezek finanszírozásához nélkülözhetetlen segítséget nyújtottatok, amit hálásan köszönünk.

Kívánjuk, hogy az így felhalmozott érdemek valamennyi érző lény megszabadulását szolgálják!

facebook

Vallásközi ételosztás

Az idei esemény különlegessége az volt, hogy a Krisna-hívők mellett több egyház egymással karöltve tett a szegényekért.

Fontosnak tartottuk, hogy az Élelmezés és a Szegénység elleni közdelem Világnapján külön felhívjuk a figyelmet a hazánkat is sújtó szegénységre és a másokról való gondoskodás fontosságára, így a kezdeményezéshez a Buddhista Misszió is csatlakozott.

Egyházközösségünk önkéntesi segítséggel és pénzbeli adománnyal támogatta az akciót, melynek keretében 1300 élelmiszercsomaggal és 1500 adag meleg étellel ajándékoztuk meg a nehéz sorsú családokat, időseket, fedél nélkül élőket.

A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakozó egyházak között jelen volt a Magyarországi Karma-kagyüpa Közösség, a Magyarországi Muszlimok Egyháza, a Magyar Iszlám Közösség, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, és az ötletgazda Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelő biztosításával segítette a résztvevők egészségügyi ellátását.

A Buddhista Misszió önkéntes segítőjeként lehetőségem nyílt részt venni a rendezvényen, kiváló alkalom volt számomra, hogy a „szerető kedvességet”, a metta-t ne csak meditációs párnán ülve, hanem élesben is gyakorolhassam.

Felemelő élmény volt megtapasztalni az emberek reakcióját, hálás tekintetüket, jókívánságaikat miközben társaimmal együtt egy-egy mosoly kíséretében átadtuk az összegyűlt élelmiszereket.

Köszönjük az élményt és a kiváló szervezést a Krisna-tudatú Hívőknek, az Önkénteseknek pedig a sok segítséget!

Horváth Diána Szubhá

facebook

Sokszínű vallás

A sokszínű vallás

A sokszínű vallás címmel riportfilm készült, amelyben egyházunk is bemutatkozott. A filmben megszólal Tiszteletreméltó Vadzsramálá, Lílávadzsra Pressing Lajos, valamint Vídzsájavadzsra Máthé János a Buddhista Misszió ügyvivője is.

facebook

Időpont változás - Ven. Vadzsramálá januári programjai egy héttel korábbra kerültek!

Kedves Barátaink!

Tájékoztatjuk a közösséget, hogy Tiszteletreméltó Vadzsramálá januári programjait egy héttel korábban tartjuk meg.

Az Ősi istennők a buddhizmusban című előadás időpontja január 9. helyett január 2-án, pénteken 18:00 órakor lesz.

Az együttérzés és bölcsesség szemének felnyitása szeminárium január 10. helyett január 3-án, szombaton 9:00-18:00 óráig lesz.

A Szisztematikus buddhista tanulmányok szeminárium január 11. helyett január 4-én, vasárnap 9:00-18:00 óráig lesz.

A programok helyszíne: Keleti Kulturális Központ (Bp. Karinthy Frigyes utca 5. I/10.)

facebook

Ünnepi gondolatok

Kedves Barátaim a Dharmában!

Amikor a régiek azt érezték, hogy kizökkent az életük a jó, az üdvös, a harmonikus kerékvágásból, megálltak és ünnepeltek. Az ünnep ugyanis olyan esemény az ember életében, ami alkalmat ad a megállásra. Egy rövid időre felfüggesztjük mindazt, amit teszünk, hogy észre tudjuk venni, ami körülöttünk és bennünk zajlik. Így fel tudjuk ismerni, mi az, ami kibillenti az életünket a megfelelő kerékvágásból és betereli életenergiáinkat egy olyan csapásba, amelyben az élet szűk, szorongató, szenvedésteli lesz. Az ünnep kiemel a megszokottból, felébreszt a friss, eleven valóságra, megtanít arra, hogy ez a felébredés valójában minden pillanatban lehetséges. Ha megállunk, ráébredhetünk arra, hogy nem feltétlenül szükséges a világgal együtt rohanni. Ha megállunk és elvesszük a kezünket arról a hajtókarról, ami a vágyaink, ellenszenveink lendületével a szenvedés kerekét, a sürgés-forgást hajtja, észrevesszük azt, ami rezzenéstelen. Ekkor tudjuk megpillantani azt a világosságot, ami bennünk is és minden érző lényben jelen van, s aminek a szimbólumaként az oltárunkon meggyújtjuk a gyertyát.

Éppen ennek okán gyűlünk össze december 21-én 15:00 órakor a Maitréja-házban, hogy magunkban fellobbantsuk a Szeretet és Megvilágosodás lángját, hogy ennek együtt tudjunk örülni.

Az ünnep alkalmat ad a menedékvételre is, hogy akiket megérintett a Buddha tanítása, és megérett bennük az elhatározás, formálisan is a buddhista útra, illetve közösségünkbe léphessenek. (A menedékvételi kérelmeket a szervezo[@]buddhizmus.hu e-mail címre kérjük előre elküldeni. Köszönjük.)

Azt kívánom, hogy az egyre sötétedő nappalok ellenére mindannyiunkban erősödjön a minden falat, korlátot és akadályt legyőző szeretet világossága!

Békesség!

Vídzsájavadzsra Máthé János
a Buddhista Misszió ügyvivője

facebook

Ven. Vadzsramálá újévi jókívánságai

Kedves Barátaim!

Bár életünk minden egyes pillanata változások kapuja, mely új lehetőségeket nyit meg számunkra, egy új év kezdete inspirációt nyújthat számunkra arra is, hogy áttekintsük a magunk mögött hagyott életünket és olyan döntéseket hozzunk, amelyek közelebb juttatnak bennünket a célunkhoz: a mohóságtól, gyűlölettől és vakságtól való megszabadulásunkhoz.

Kívánok Önöknek bátorságot minden akadály legyűréséhez, lelkesedést, az új tapasztalatok örömét, s a szeretet és együttérzés erejébe vetett bizalmat! Bárcsak mindig részesülnének a jó barátok támogatásából nehézségek idején, vagy amikor elbizonytalanodnak az ösvényen! Merítsenek inspirációt a nagy mesterek élettörténeteiből! Bárcsak a Buddhák és Bódhiszattvák mindig védelmeznék Önöket, bárcsak felruháznák félelemmentességgel és felmutatnák, hogyan tehetnek szert el nem múló boldogságra!

Bárcsak béke lenne az emberek szívében, hogy békében élhessenek együtt minden lénnyel, hogy támogassák egymást és tanuljanak egymástól!

Ven. Vadzsramálá

facebook

Új programok a Buddhista Missziónál

Kedves Barátom!

Az új év új programokat is hozott a Buddhista Misszióban. Az új programok kialakításánál különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy kezdő érdeklődők számára lehetőséget nyújtsunk a buddhista tanításokkal és gyakorlatokkal való ismerkedésre. Így például kezdők számára szemináriumot, meditációs tanfolyamot, meditációs napot fogunk tartani, sőt családi napot is tervezünk, hogy gyermekeinkkel együtt találkozhassunk egymással, inspirációt merítsünk együttlétünkből és a természet szépségeiből. Emellett természetesen folytatjuk azokat a programjainkat, amelyek az elmélyült tanulmányoknak adnak teret.

Sok szeretettel ajánlom a tavaszi szemeszterünk programjait és kívánom, hogy megtaláld azokat a lehetőségeket ezekben, amelyek leginkább közel állnak Hozzád.

Szeretettel várunk központjainkban!

Vídzsájavadzsra Máthé János
ügyvivő

facebook

Önkénteseket keresünk!

Kedves Barátunk!

Érkezett hozzánk egy tájékoztatás, és egyben kérés egy nagyon pozitívnak és előremutatónak tűnő kezdeményezésről, amit most szeretnénk felétek is továbbítani.
A megkeresés lényege, hogy a Tápióbicskei Roma Nemzetiségi Önkormányzat szeretne elindítani egy programot, amellyel a térségben élő, halmozottan hátrányos helyzetben levő gyerekeket kívánják ösztönözni a tanulmányi eredményeik javítására, a tanítási napokon, órákon való megjelenésre, illetve segíteni őket a viselkedési, beilleszkedési problémáik leküzdésében. Ehhez keresnek önkénteseket, szervezőket, támogatókat. Terveik szerint havonta legalább egyszer „foglalkozásokkal vezetnénk rá őket a helyes - és az oktatási intézményekben megkövetelt - viselkedésre, higiéniai szabályok betartására, valamint állandó vendégeket szeretnénk hívni hozzájuk, akik saját tapasztalataikat megosztva segítenek és adnak erőt, hitet ezeknek a gyerekeknek a kitöréshez. Szeretnénk, ha legalább egy hétvége lenne a hónapban, amit nagyon várnak, és ezért próbálnának tanulni, leckét írni, viselkedni, már csak azért is, hogy részesei legyenek a programnak.”
A programtervben szerepelnek kézműves és más készségfejlesztő foglalkozások, drogmegelőzési programok, lelki segítségnyújtás, népismereti előadások stb. Az önkéntesek részt vállalhatnak a programok szervezésében, lebonyolításában, a gyerekekkel való foglalkozásban. Támogatást is szívesen fogadnak, például írószereket (ceruza, toll, radír, füzet...), tanítási segédeszközöket (pl. cd lejátszó, diavetítő), játékokat (társas- és logikai játékok, kártya, labda...) és bútorokat (asztal, szék, szekrény) a foglalkozásoknak helyet adó helység berendezéséhez.
Kérünk benneteket, hogy ha ötlettel, de főleg „élőmunkával” részt tudnátok vállalni ebben, akkor jelentkezzetek a Karuna vezetőjénél a karunaszolgalat@buddhizmus.hu címen.

Köszönettel,
a Karuna vezetője

facebook

Jelentkezés a nyári elvonulásokra

Tisztelt Hívünk, Kedves Barátunk!

Az alábbi weboldal-linkre kattintva elektronikusan jelentkezhet a Buddhista Misszió két nyári elvonulására:

http://buddhizmus.hu/hu/jelentkezes-nyari-elvonulasra

Az elvonulásokhoz sok inspirációt kívánunk!

facebook

Segítséget Nepálnak!

Földrengés Nepálban

Tisztelt Híveink, Kedves Barátaink!

Amint bizonyára a híradásokból értesültek, Nepálban, Indiában és Tibetben 7,9-es erősségű földrengés volt, aminek következtében rengetegen meghaltak, illetve fedél nélkül maradtak.
A Buddhista Misszió arra kér mindenkit, hogy fogjunk össze és együtt segítsünk a Buddha tanításának ősi földjén élő károsultakon! Minél többen adunk, még ha keveset is, annál biztosabb, hogy hasznos segítség lesz néhány szenvedő embertársunknak.

A Buddhista Misszió nepáli kolostorokba és segélyszervezetekhez juttatja el a felajánlott teljes összeget.

A Buddhista Misszió bankszámlája:
Raiffeisen Bank 12011148-00116750-00100005
Kérjük, a felajánlás utalásakor az üzenet rovatban tüntesse fel a felajánlás célját: "Nepál"

Köszönjük!

(fotó forrása: theguardian.com)

facebook

Kérjük támogassa törekvéseinket adója 1 százalékával!

Kedves Barátunk, Tisztelt Hívünk!

A Buddhista Misszió immár több mint hatvan éve szolgálja mindazokat, akik a Buddha felismeréseiből merítve igyekeznek "kerülni a rosszat, tenni a jót és tisztítani a tudatukat, hogy ezáltal harmonikusabbá, szabadabbá és boldogabbá váljék a világunk.
Jelenleg a közösség tanítói a hagyományos buddhista tan átadását több szinten végzik: az alapoktól egészen a következő tanítói generációk képzéséig.

A társadalmat aktívan támogató tevékenységeink abból a belátásból fakadnak, hogy ha magunkat megváltoztatjuk, megváltozik a világ is, s miközben megváltoztatjuk a világot, mi magunk is megváltozunk. Közösségünk számos hátrányos helyzetű embernek ad konkrét segítséget.

Kérjük, támogassa törekvéseinket azzal, hogy az adója egyházaknak felajánlható 1 százalékát a Buddhista Missziónak ajánlja fel!

Az 1+1%-ról ezeknek megfelelően így rendelkezhet:

1) A legegyszerűbb és leggyorsabb módja az, ha az alábbi weboldalra kattint, ugyanis itt azonnal kitöltheti és egyben el is küldheti a nyilatkozatát az adóhatóság felé:

http://ado1szazalek.com/buddhista-misszio-magyarorszagi-arya-maitreya-ma...

Ebben az esetben is meg kell adnia a személyes adatait és lehetősége lesz a második 1% felajánlására is.
Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

2) Önadózóként saját maga adja le elektronikusan, vagy papíron a NAV-nak az adóbevallását.

Ebben az esetben az 1+1%-ról szóló nyilatkozatát május 22-ig kell az adóhatóság felé eljuttatnia.

Technikai szám és az egyház hivatalos megnevezése:
0341 Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

A Misszió adataival kitöltött 16EGYSZA nyomtatványt erről a linkről letöltheti:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...

3) A cége számolja ki és adja le az adóbevallását

Ha önnek a cége készíti el az adóbevallását, úgy az alábbi linkről tudja az 16EGYSZA nyomtatványt letölteni, amelyre már felvittük a Buddhista Misszió adatait:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...
Ezt szíveskedjen a cégénél lezárt borítékban leadni legkésőbb május 10-ig.

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése: 18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

4) Ha önnek a NAV készíti el az adóbevallását

Ebben az esetben a Buddhista Misszió adataival kitöltött a 16EGYSZA nyomtatványt szíveskedjen lezárt borítékban a NAV-nak elküldeni május 22-ig.

A nyomtatványt letöltheti a Misszió adataival kitöltött nyomtatványt erről a linkről:
http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...

Az alapítványoknak felajánlható 1 százalékot kérjük, ajánlja fel a Maitreya Buddhista Alapítványnak.

Adószám és az alapítvány hivatalos megnevezése:
18018394-1-43 Maitreya Buddhista Alapítvány

További információk:

Az adó 1+1% felajánlásáról az új online felületen, vagy a 16SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet. - Az adó 1+1% felajánlásáról a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 22-ig kell elektronikusan vagy postán megküldenie a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár külön. - Ha a munkáltatóját bízta meg bevallási kötelezettségének teljesítésével, a rendelkező nyilatkozatot lezárt borítékban 2017. május 22-ig a munkáltatójának is átadhatja. - Rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

A személyi jövedelem adó 1+1%-ának felajánlásával kapcsolatos nyomtatvány (16EGYSZA) kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról letölthető az alábbi linkre kattintva:
www.nav.gov.hu/data/cms431861/16EGYSZA_kitoltesi_utmutato.pdf

Az SZJA bevallással kapcsolatban minden információ a NAV honlapján:
https://www.nav.gov.hu/szja/szja

facebook

AMM rendi púdzsafüzet rendelhető!

Púdzsafüzet rendelhető

Kedves Barátunk!

Újra kiadjuk a Láma Govinda által összeállított rendi szertartásfüzetünket, amit most (előzetes megrendelés függvényében) meg lehet vásárolni.

Az új, átdolgozott, javított fordításokkal ellátott púdzsafüzetért javasolt adomány 2000 Ft személyes átvétellel a Keleti Kulturális Központban, valamint postai utánvétel esetén 2000 Ft + postaköltség amit a kiadvány átvételekor tudsz kifizetni.

A megadott e-mail címre küldünk üzenetet, ha elkészültek a kiadványokat, és már át lehet venni azokat.

Ha a személyes átvétel mellett döntesz, a Keleti Kulturális Központban veheted majd át a púdzsafüzetet.

Reméljük, hogy a közösségünk központi szertartásának otthoni gyakorlásához is hozzájárul majd ez a szép kiadvány!

Az alábbi űrlap kitöltésével lehet a rendelést leadni.

facebook

Muditá Idősek Klubja Meghívó

Szeretettel meghívjuk a Tisztelt érdeklődőket és támogatókat a Muditá – Idősek Dharma Közössége (Buddhista Idősek Klubja) megnyitójára.

Időpont: 2015. november 15. vasárnap 15.00
Helyszín: Karmapa Házba (Budapest, VIII., Baross u. 80. 22-es kapucsengő).

Alapítók:

A Tan Kapuja Buddhista Egyház
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség
Karma Ratna Dargye Ling, Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség

Program:

15.00 Meditáció
15.30 Dharma beszédek, közös mantraéneklés
17.00 Az alapító szervezetek képviselői az Emléklapot ünnepélyesen aláírják és átadják a Klub képviselőinek
17.20 Közös mandala készítés, Vendéglátás

Kérjük az érdeklődők szíves visszajelzését, valamint a tájékoztatás kérést is szívesen várjuk ezeken az elérhetőségeken: szervezo@buddhizmus.hu e-mail címen, vagy Dr. Rodák Margitnál: rodak.margit@upcmail.hu címen,
vagy telefonon: +3630/475-5175

facebook

CÉLOK, TÉNYEK, VÍZIÓK - A Mudita, az Idősek Dharma Közösségének megnyitója

Muditá

CÉLOK, TÉNYEK, VÍZIÓK - A Mudita, az Idősek Dharma Közösségének megnyitója

2015. november 15.-én ünnepélyesen megnyílt a Mudita, az Idősek Dharma Közössége.

Mérföldkő volt ez a nap. Ez volt az első megvalósuló konkrét lépés azután, hogy a négy buddhista egyház képviselői 2015. június 10–én aláírták az együttműködési szándékukat kifejezésre juttattó nyilatkozatot.

Már jó ideje sokakban felvetődött, hogy többet kellene törődni az idősebb buddhistákkal és az eltávozottak emlékével. Természetes módon merült fel egy buddhista nyugdíjas otthon létrehozásának a célja is. E törekvés eredményekén ültek tárgyalóasztalhoz az alábbi buddhista egyházak képviselői:
• a Tan Kapuja Buddhista Egyház
• a Tan Kapuja Buddhista Főiskola
• a Buddhista Misszió és
• a Karma Ratna Dargye Ling, Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség.

A megbeszélés eredményeképpen kifejezésre juttatták, hogy négy témában kívánnak együttműködni. Ezek a következők:
a.) idősek és rászorulók gondozása,
b.) hospice ellátás,
c.) buddhista temetési szertartás,
d.) az elhunytak emlékének ápolása, sírgondozás.

A szándéknyilatkozatban megfogalmazták a sarokpontokat és elvárásaikat a célhoz vezető úton.
Az első szükséges feltétel az volt, hogy a közösség erősítse meg vezetőit, és hogy legyen több olyan idősebb buddhista, akik együtt kívánnak haladni és élni.
A klub tehát az első állomás és a tagok maguk döntik majd el, hogy megállnak itt, vagy együtt haladnak tovább. Amennyiben a klub hosszabb távon működőképes lesz, stabil tagsággal működik, és lesz legalább 10-15 olyan személy, akik együtt kívánnak és együtt tudnak lenni és élni, akkor kezdődhet el a buddhista otthon szervezése.

1. A tények, és a felmérés tapasztalatai

Az együttműködő egyházak kijelölték a szervezőket és augusztusban megkezdődött egy felmérés. Ez volt az együttműködő egyházak harmadik feltétele.

Ennen azt kívántuk felmérni, egyáltalán van-e igény egy buddhista klub megalakítására; hogy milyen ötletnek tartják egy buddhista otthon létrehozását. A következőkben a felmérés tapasztalatairól adunk számot.

2015. szeptember végéig mintegy 56 értékelhető kérdőív érkezett be. Az összes kitöltőből 13 főt pártoló tagként vettünk figyelembe. Az elemzés a fennmaradó 43 fő válaszainak összefoglalása.

A kitöltők fele elsősorban segítőnek, szervezőnek jelentkezett, a többiek a klubtagsági részt is kitöltötték, de vannak közöttük, akik a szervezéshez is jelentkeztek.

Többen kifejezték őszinte öröműket a kezdeményezés elindulása miatt: ilyeket írtak, hogy: „Hiánypótló, fontos kezdeményezés.“, „Nemes gesztus“. „Nagyon jónak tartom a kezdeményezést!“
Rögtön felvetődött a fiatalok bevonásának igénye is.

Milyen gyakran legyenek a foglalkozások?
A válaszokban az az igény fogalmazódott meg, hogy hetente, kéthetente legyen foglalkozás. Havi találkozási igény a kitöltők ¼-étől érkezett, a kéthetenkénti igény1/3, a heti igény pedig közel 40%.
Ezt az igényt fokozatosan ki tudjuk elégíteni, a szervezéstől és az érdeklődéstől függően.

Milyen foglalkozásokra tartana igényt?
Természetesen a legnagyobb igény (38 %) a spirituális ösvénnyel kapcsolatos programokra érkezett. De elég nagy az érdeklődés a test-lelki egészséget érintő programok iránt (27 %). A további igények kultúrprogramokra érkeztek (városnézés, kirándulások, hangverseny, színház), de van érdeklődés jogi kérdések iránt is.
A fenti pontkat kiegészítették buddhista tanításokkal, vendég előadók meghívásával, meditációs túrákkal, esetenként elvonulásokkal.

Tudna-e egy méltányos tagsági díjat fizetni?
Egy kivétellel mindeni azt mondta, hogy igen. A részvevők többsége havi rendszeres, illetve nem rendszeres támogatással tudna hozzájárulni a klub működéséhez.
Ez nagyon fontos, mert az alapító egyházak ugyan nem zárknóznak el a támogatástól, mégis az önköltséges finanszírozás pártján állnak. Ez volt az együttműködő egyházak második feltétele.
Felmerült a kérdőívre adott válaszok között, hogy keressünk szponzorokat és írjunk pályázatokat is. Ezt meg is ígérhetjük.

Szívesen venne-e olyan lehetőséget, hogy a buddhista nyugdíjas otthont hozzunk létre? Szívesen élne ilyenben?
A kitöltők fele szívesen venné ezt. 6 fő szívesen élne ilyenben; és most nem, de később szívesen élne ilyenben 20 fő.

Felajánlások:
Több, mint tízen ajánlottak fel szervezést, 16-16 fő jelentkezett foglalkozások vezetésére és önkéntes segítőnek.

További felajánlások:
• szociális munka, háziápolás, hospice gondozás,
• pályázat írás, forrás bevonás, pályázatok keresése, szponzorok bevonása
• intézmény működtetés
• beszélgetés, felolvasás, segítség a bevásárlásban
• kézműves foglalkozás
• zenés irodalmi estet, buddhista alapokon nyugvó művészeti foglalkozások
• életvezetési tanácsadás (life coaching)
• a halálra való felkészülés (csoportosan, egyénileg), haláleset feldolgozása, hozzátartozó elvesztése
• shiatsu kezelés - kéz- ill. lábmasszázs, jóga, do in, szabad mozgás, Feldenkreis mozgás
• egészségügyi témák
• internetes reklám,
• gyerekekkel való foglalkozás.

2. A klub szervezésének kezdőcsapata:

Az egyházak által kijelölt kezdőcsapat nagyon sokat tett azért, hogy a megnyitó rendezvényre sor kerülhessen. A névsor: Göröcs Dorka, Váncza Katalin, Dr. Rodák Margit, Hoyer Mária, Tapolcai Ágnes és nem utolsó sorban Kerti Mária, aki ösztönzésével csatarendbe állított minket.

A rendszeres beszámoló és tájékoztatás az együttműködő egyházak negyedik feltétele volt. Így a szervezők beszámolóiból a négy egyház folyamatosan tájékozódhat az eseményekről.

A klub tényleges munkáját 2015. december 13-án kezdi meg a Karinthy Frigyes út 5. szám alatt a Buddhista Misszió Dharma termében. Ott döntenek a klubtagok a programokról, az igényekről, a helyszínekről.

3. Dharmabeszédek, ösztönző szavak az ünnepélyes megnyitón

Máthé János a Buddhista Misszió ügyvivője összefoglalta az idáig vezető út legfontosabb eseményeit, ismertette a felmérés tapasztalatait. Javasolta, hogy az együttműködő egyházak felváltva adjanak otthont a klubnak. Felsorolta a szervezőket, megköszönte munkájukat, és kérte őket, hogy a továbbiakban is folyamatosan adjanak majd tájékoztatást. További támogatásáról biztosította a klubtagokat és megkérte a jelen lévő fiatalokat, hogy maradjanak a klub közelében és segítsék a munkát. Arra inspirálta a jelenlevőket, hogy álmodják meg közösen a céljaikat.

Az üdvözlő szavak után az érdeklődők dr. Hoyer Mária koordinálásával röviden beszéltek arról, milyen várakozások is hozták ide őket és mit várnak a klub működésétől. Mindenki számára örömteli volt, hogy fiatalok is nagyszámban megjelentek. Az ő indítékaik között szerepelt a segítés szándéka és hogy kedvelik az idősebb emberek társaságát. Kivétel nélkül mindenki üdvözölte a klub megalakulását, nagy várakozással néznek a klub működése elé, ami kihívás a szervezők számára. Nagyon fontosnak tartották, hogy hasonló gondolkodású emberekkel legyenek együtt. Távlati célként került szóba egy otthon megvalósítása, ahol nemcsak idősek, hanem fiatalok is együtt élhetnének, ahol lenne templom, amely elvonulóhely és a kicsik számára nyári táborozási helyszín is lehetne. Elkezdődött a közös álmodás.
A beszélgetést a következő összejövetelen folytatjuk, hogy a program a résztvevők igényei szerint alakuljon.

Csöpel Láma áldást és bíztató szavakat adott a kezdeményezéshez. Olyan jelzőket használt, mint „új kezdet”, „úttörő munka”, „felelősségteljes elköteleződés”, „fontos, hiánypótló célkitűzés”. Kihangsúlyozta, hogy ez a klub csak akkor éri el célját, ha a klubtagok élettel, tartalommal töltik meg. Mind a klub, mint az otthon témakörben kiemelte annak fontosságát, hogy ezek a projektek saját lábon álló, biztos anyagi alapokkal rendelkezzenek.

Ezek után Lilavajra Dr. Pressing Lajos gondolatébresztő előadását hallgattuk. Ő is kifejezte örömét a projekt elindulása alkalmából. Méltatta a Muditá névválasztást, ami együtt örvendezést jelent. Elhangzott, hogy az elevezés Cser Zoltántól származik. A muditá gyakorlat minden életkorban és körülmények között végezhető, könnyű, mégis előrevivő gyakorlat. Az idős kor lehetőséget nyújt a buddhista gyakorlra a betegség, öregség és halál valódi tapasztalatán keresztül. Felhívta a figyelmet, hogy amikor spirituális témát szeretnénk felvetni a klubban, akkor gondoljunk rá, hogy nem szabad arra várnunk, hogy jöjjön egy guru, aki majd megmondja, mi a helyes. A spiritualitás nem más, mint gyakorlati tett, mások segítése, ellátása, odaforduló kedvesség. Ha nem így gondoljuk, akkor a klub működése nem fog különbözni a világi együttlétektől.

Mireisz László a Tan Kapuja Egyház nevében tisztelettel üdvözölte a kezdeményezést. A belső folyamataink megfigyelésének fontosságára hívta fel a figyelmet, s arra, hogy nekünk kell a belső utat megharcolni, amire az idősebb kor jó alkalmat ad. Az úton való előrehaladással pozitívan befolyásolhatjuk testi-lelki állapotunkat is.

Jelen János rektor úr a szervezésben, a szervezeti keretek biztosításában ígért támogatást, segítve a generációk közötti együttműködést. A főiskola nevében biztatta a jelenlévőket, hogy tartsák a kapcsolatot, mert ebből minden korosztály csak nyerhet.

Ezután az intézmények vezetői ünnepélyesen aláírták az Alapító Okiratot.
A közös program után jó hangulatú, kötetlen beszélgetés folyt finom sütemények és kávé mellett. Elkészült egy, az együttműködést jelképező közös mandala is.

A következő összejövetel december 13-án 14 órakor lesz a Buddhista Misszió Keleti Kulturális Központjában: (1117 Karinthy Frigyes út 5.), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Rodák Margit

facebook

Karácsonyi ünnepség Tápióbicskén

December 20-án került sor a Tápióbicskei Roma Nemzetiségi Önkormányzat karácsonyi ünnepségére, ahol a foglalkozásokról számunkra már ismerős gyerekek adtak elő verseket, dalokat, táncokat a mintegy száz fős közönség előtt. Nagyon bátrak és ügyesek voltak, ezúton is gratulálunk nekik! (Valamint Marikának és Endrének, a TRNÖ vezetőinek is a szervezéshez!)

A TRNÖ vezetői megköszönték a támogatók, többek között a Buddhista Misszió folyamatos segítségnyújtását. (Aktuális ajándékunk a német-svájci Szangha gyűjtése volt: 5 db laptop a Foglalkoztató Házban zajló programokra.)

Részünkről Vijayavajra Máthé János, a Misszió ügyvivője szólalt föl, és ígérte meg jövő évre is az együttműködést. A település vezetőinek (polgármester, alpolgármester, jegyző) jelenléte arra utal, hogy a program elismertsége nő, és hogy a problémákat megoldani kívánók együtt keresik a kivezető utat.

Mindenkinek szép, meghitt ünnepeket,
boldog új esztendőt kívánnak
a Tápióbicske munkacsoport tagjai

facebook

Kérjük, hogy továbbra is gondoljon ránk!

1%

Kedves Barátunk!

Köszönjük, hogy az adója 1%-ának felajánlásával eddig is segítette a közösségünk munkáját!
A Buddhista Misszió így egyaránt hatékonyan fordíthatta a felajánlásokat a Felébredés tanának terjesztésére, az elmélyült gyakorlásnak, tanulmányoknak és találkozásoknak teret adó központjaink fenntartására és fejlesztésére, kiadványok készítésére, s a rászorulók megsegítésére!
Kérjük, hogy továbbra is gondoljon ránk és az adója 1%-át ajánlja fel a Buddhista Missziónak!

Az egyházi 1% felajánlásához a rendelkező nyilatkozatra a Buddhista Misszió technikai számát szíveskedjen ráírni:
0341

Az egyház hivatalos megnevezése:
Buddhista Misszió, Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházközösség.

További részletekért kérjük kattintson ide:
http://buddhizmus.hu/cimoldal#tamogatas

Köszönjük!

facebook

Ven. Vadzsramálá: Sok szerencsét a Tűz Majom évében!

Ven. Vadzsramálá

A Buddhista Misszió, Ārya Maitreya Mandala Egyházközösség minden tagjának és barátainak nemcsak egészséges, teljes, boldogságot hozó 2016. esztendőt kívánok, hanem sok szerencsét a Tűz Majom évében is, amely az ősi holdnaptár szerint február 8-án kezdődik. Nem késtünk tehát még el az üdvös elhatározásokkal.

Lama Anagarika Govinda, aki több mint harminc éven keresztül foglalkozott az ősi bölcsességkönyvvel, a Ji-kinggel, egy egész karakterológiai tanulmányt szentelt a Tűz Majomnak, amelyben ezt írja: „A tűz elemnek három tulajdonsága van: fényt ad, melegít és mozgat. Ha ezt a szimbolikát átvisszük a lélektani síkra, e három tulajdonságot a következőképpen értelmezhetjük: tiszta tudatosság vagy megkülönböztetési képesség; az érzelmek (rokonszenv és odaadás) melegsége és mélysége; és tettrekészség, amelynek feltétele egyfajta mozgékonyság. A „majmot” […] éber megfigyelőképesség, gyors felfogóképesség és vidám temperamentum jellemzi, melynek következtében előítéletmentesen képes szemlélni az embereket és dolgokat. A kínai Változások Könyvének lélektanában ezt az intellektuális attitűdöt egy tó víztükrének csillámló felszínéhez hasonlítják, mely minden tárgyat visszatükröz és megszépít.” (Lama Anagarika Govinda: Die innere Struktur des I Ging. Das Buch der Wandlungen. Braunschweig (Aurum Verlag) 1983, 232. old.)

A tűz elemhez a LI trigrammot rendelik, a majom állatövi jegyéhez pedig a TUI vagy „tó” trigrammot. A kettőből (alul a LI, felül a TUI) áll össze a 49. KO hexagramm, amelyet Richard Wilhelm úgy fordított, hogy „Átalakulás (vedlés)”. Ez a hexagramm egy olyan képet ad, amelyben a két ellentétes elem, a tűz és a víz hat egymásra: a tűz felmelegíti a vizet, amíg az elpárolog. Ez egy olyan kép, amely az átalakulás legteljesebb mértékére utal.

Lehetséges, hogy az elkövetkező év átalakító eseményeket hoz majd magával, minden bizonnyal történnek azonban jelentős változások. Ha egy ilyen átalakulás valóban szükséges, akkor ne szegüljünk szembe a változásokkal és ne akadályozzuk azokat, hanem okosan és megfontoltan nézzünk szembe a nehézségekkel. A Tao bölcsessége – éppúgy, mint a Buddha – arra int, hogy az állandó változás természeti törvényszerűség, amelyet tiszteletben kell tartanunk. Ha az ebben megnyilvánuló energiákat – az élénk, intelligens, szellemes, találékony és játékos „Majom” mozgékonyságát és tettrekészségét – önzetlenül és okosan használjuk, és nem ragaszkodunk ahhoz, ami elmúlt, képesek lehetünk az előttünk álló évben tettekre váltani a terveinket, projektjeinket. Ebben előnyt jelent a játékos megközelítés, egy adag kalandvágy és kockázatvállalás, mert a Majom éve támogatja a kíváncsiságot és a kreativitást. Különösen jól lehet problémákat megoldani egy harmonikusan együttműködő csoportban. Mindazonáltal óvakodjunk a szétszórtságtól, a hirtelenségtől, a felületességtől, a gondatlanságtól és a hanyagságtól, és legyünk elővigyázatosak a csalással, gátlástalansággal és lelkiismeretlenséggel szemben.

Felelős személy / Program vezető / Előadó: 
Ven. Vadzsramálá
Tűz Majom Lama Anagarika Govinda: Die innere Struktur des I Ging. Das Buch der Wandlungen. Braunschweig (Aurum Verlag) 1983, 231. old.
facebook

Letölthető 1% nyomtatvány

Tisztelt Hívünk, Kedves Barátunk!

Innen letölthető az "16EGYSZA" nyomtatvány, amely az egyházak számára felajánlható 1%-ról a Buddhista Misszió javára rendelkezik (technikai számmal és az egyház nevével kitöltve).
A személyes adatait és az alapítványok számára felajánlható 1% rovatot még ki kell tölteni!

http://buddhizmus.hu/sites/default/files/dokumentumok/SZJA-1-szazalek-ny...

Köszönjük, ha adója 1%-át a Buddhista Missziónak, az alapítványoknak felajánlható 1%-ot a Maitreya Buddhista Alapítványnak ajánlja fel!

facebook

Beszámoló a Mudita legutóbbi találkozójáról

Beszámoló a Mudita Idősek Dhrama Közössége Klub találkozóról
2016. február 14.

A találkozó helyszíne a Keleti Kulturális Központ volt, ezúttal 22-en jelentünk meg. A központi téma a táplálkozás volt, melyhez szakértő előadót hívtunk meg.

Kicsit rendhagyó módon a kezdő meditáció igen rövid volt, inkább csak ráhangolódás. Ugyanis sürgőssé vált néhány alapelv megbeszélése, valamint beszámoló az otthon ügyében történt megbeszélésekről. Az előzetes programtájékoztató alapján Dr. Rodák Margit a klub vezetője a következő javaslatot tette megbeszélés tárgyává: tagsági díj, munkamegosztás, rövid vélemény az eddigi klubokról.
A kialakuló koncepció szerint először egy segítő hálózat kiépítése lenne jó, amelyben önkéntes segítők és segítséget igénylő tagok egymásra találnának. Az idősotthon egy ilyen hálózatból nőhetne ki szervesen. Az elképzelésben az a jó, hogy most rögtön elkezdhetjük, nem kell hozzá se pénz, se különösebb adminisztráció. Úgyhogy el is kezdődött a szervezés. A Mudita klub képzéssel, rendszeres megbeszéléssel tervezi támogatni az önkéntes segítői hálózat működését.

A tervek szerint nyár elején ismét megbeszélést tartanak az egyházak vezetői a folytatásról.

A segítő csapatba a klubnapon jelentkezők:
Simon Margit, Ferenczi Timea, Horváth Ágnes, Tőkés Sándor, Kerti Mária és Váncza Kata, aki Csöpel láma közösségében koordinál.
További jelentkezéseket Váncza Katánál és a levelező listán várunk.

A klub finanszírozásával kapcsolatban egyelőre nem sürgős lépni, az egyházak háttér támogatásával működhetünk. Hosszabb távon jó lenne kitalálni valamilyen szervezeti formát. Erre nézve a „Civil Társaság” merült fel, mint ami alkalmas bankszámla nyitásra anélkül, hogy gazdasági tevékenység, adó, vagy akár adószám szóba jönne.
(Bővebben: http://www.nonprofit.hu/tudastar/civil-tarsasag--mi-az). A leendő pénzügyek intézésére Dr. Rodák Margit és Chrobacsinszky Ági jelentkezett.

A klubdélutánok lebonyolításához háziasszonyok (vagy urak) szükségesek. Eddig Nwabueze Móni, Holubné Dér Ilona, Göröcs Jutka, Fazekas Ági jelentkezett. Akinek még kedve van alkalmanként segíteni, jelentkezzen nálam (atapolcai@gmail.com), beosztjuk egymás közt.

Rövid technikai szünet után került sor Veresné dr. Bálint Márta előadására: Az idősek táplálkozása: élettani változások, megváltozott igények, gyakorlati tanácsok.
Az előadából kiderült, hogy nincsen mindenki számára egyaránt alkalmas táplálkozási tanács. Idős korban, (mint mindig), a változatos, mértékletes étkezés tesz jót, ami jól is esik, ízletesnek találjuk. Ha még mozgásról is gondoskodunk, és kerüljük a felesleges stresszt, akkor hosszabb egészségesen élt életre számíthatunk, mint eddig bármikor. És persze a nők még hosszabbra. (Személyes tanácsadást lehet kérni díjazás ellenében: http://dietetikuskereso.mdosz.hu/)

A kérdések megválaszolása után a mozgás biztosítására dr.Walkovszky Attila vezetésével ismét sor került a nyolc brokáttekercs gyakorlatra.

A Muditá- Idősek Dharma Közössége megtalálható a Facebookon is, ugyanezen a néven:
https://www.facebook.com/Mudit%C3%A1-Id%C5%91sek-Dharma-K%C3%B6z%C3%B6ss...

A következő klubnap február 28-án ismét a Karinthy F. út 5-ben lesz, a Buddhista Misszió helységében. Mindenkit szeretettel várunk!

Tapolcai Ágnes szervező

facebook

Könyvtár a Tusitában

A soproni Tusita Meditációs Központban már kölcsönözhető könyvek és videóprojektor is segíti a gyakorlók buddhista filozófiával és gyakorlattal kapcsolatos tanulmányait.

A könyvek a szintén újonnan elkészült mobil oltárszekrényben lettek elhelyezve, és hetente egyszer, a meditációs programokat követően lehet kölcsönözni.
A központban felmerült az az igény, hogy a Budapesten már hagyományos Filmklubhoz hasonlóan Sopronban is tartsunk ilyen programokat, amelyekkel a közösségi életet még intenzívebbé tehetnénk. Ezért a központ pályázott a Buddhista Misszió alapítványánál, a Maitreya Buddhista Alapítványnál, és kapott egy remek videóprojektort és vetítővásznat, amelyeket már el is kezdtünk használni a vizualizációs gyakorlatok elsajátításához.

Köszönjük az oltárhoz, a könyvtárhoz és a technikai fejlesztéshez nyújtott segítséget a Buddhista Missziónak!

Felelős személy / Program vezető / Előadó: 
Amóghavadzsra
Új oltár a Tusitában
Videóprojektor segíti a tanulást
facebook

A Maitréja szádhana meditációs hétvége másik időpontban lesz megtartva

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szeptember 10-11-ére tervezett Maitréja meditációs hétvégét másik időpontra tesszük át, mert sokan jelezték, hogy ez az időpont nem megfelelő a számukra, bár szeretnének részt venni.
Az új időpontról később tájékoztatjuk a közösséget.

Felelős személy / Program vezető / Előadó: 
Amóghavadzsra
facebook

Új világi képviselő az Egyházi Tanácsban

Tisztelt Közösség!

A Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség Egyházi Tanácsában új tag látja el a világi hívek képviseletét.

A nyáron lezajlott képviselőválasztás során a világi tagok titkos szavazással választották meg Sumser Margitot, aki régóta aktív tagja a szanghának.

Az Egyházi Tanácsban ezen túl Sumser Margit képviseli a közösség világi tagságát.

Kinevezéséhez gratulálunk, kívánjuk, hogy a munkálkodásához a Buddhák adjanak erőt és bölcsességet!

Köszönjük Mag Mónikának, hogy éveken keresztül kitartóan ellátta ezt a tisztséget és hozzájárult a közösség működéséhez.

Vijayavajra Máthé János
a Buddhista Misszió ügyvivője

facebook

Vallásközi ételosztás 2016-ban

Ételosztás

Az Élelmezés Világnapján, október 16-án 10 tonna élelmiszer és 800 liter babgulyás kiosztásában működött együtt 8 különféle egyház. Összesen 1600 ember lakott jól a Blaha Lujza téren.

A Buddhista Misszió harmadik alkalommal vett részt a Vallásközi ételosztáson, az önkéntesi segítség mellett 300.000 forint pénzbeli adománnyal is támogatta az akciót.

A Buddhista Misszió önkéntes segítőjeként a korábbi évekhez hasonlóan lehetőségem nyílt részt venni a rendezvényen, ahol számos ismerős arccal találkoztam.

Az élelmiszerek osztása közben idén is sokszor éreztem, hogy nehéz szembesülni a rászorultság különféle arcaival, mégis úgy gondolom, ez egy szükséges lépés ahhoz, hogy megtanuljunk önzetlen módon odafordulni a másik emberhez.

Még ha csak pár másodpercre is, de osztozhattam a másik sorsában, belenéztem a szemébe, köszöntem neki egy mosoly kíséretében és ez a látszólag apró gesztus is óriásit számított.

Különösen örültem, hogy az önkéntesek között sok volt az általános iskolás gyerek, töretlen lelkesedésük és jókedvük rám is hamar átragadt.

Köszönjük az élményt és a szervezést a Krisna-tudatú Hívőknek, az Önkénteseknek pedig a sok segítséget, számítunk rátok jövőre is!

Horváth Diána Szubhá

Szerző: 
Horváth Diána Szubhá
facebook

A Buddhista Misszió kiadványai a Samadhi Shopban

Ezúton hívjuk fel minden kedves Szangha-társunk és barátunk figyelmét, hogy a Buddhista Misszió kiadványai (Programfüzet, Dharma újság, könyvjelzők) már a Belvárosban található Samadhi Shopban is elérhetőek díjmentesen.

Aki a boltban vásárol és a Buddhista Misszióra hivatkozik, az 10% kedvezményt kap az árakból.

A bolt címe és árukészlete az alábbi oldalon elérhető:
https://samadhishop.hu

facebook

Buddhista közösségek képviselői Lengyelországban

A "közgyűlés" szó – úgy sejtem – nagyon kevés embert hozhat lázba. Mégis, miért lehet érdekes egy ilyen meglehetősen nagy szervezet közgyűlése? Biztosan nem a szabályzattal való szöszölés, vagy a szervezet könyvelésének áttekintése miatt. Ami miatt számomra érdekesek és rendkívül inspirálóak ezek az alkalmak, az a legkülönbözőbb buddhista hagyományok képviselőivel való személyes találkozás, gondolat- és tapasztalatcsere.

Az eltérő történeti-, kulturális háttér, a különböző kommunikációs stílusok meglepő helyzeteket eredményezhetnek, de ezt a találkozót a kölcsönös megbecsülés, tisztelet és együttműködés jellemezte. A helyszín is támogatta ezt a légkört: a gyönyörű templom, a már szinte kész sztúpa, és a szálláshelyünk, ahol a hagyományos hároméves elvonulást eddig már két csoport tartotta meg.

A Buddha útmutatója és bölcsessége – Közös Buddhista Szövegek (Common Buddhist Texts)

A találkozón bemutatták azt a könyvet, amely öt év munkájának gyümölcseként végre megjelenhetett. A program keretében különböző témák szerint rendezve állítottak össze szövegeket, amelyekhez páli, szanszkrit, kínai és tibeti nyelvű, autentikus forrásokat használtak fel. A projektnek magyar vonatkozása is van, hiszen Agócs Tamás fordította a szövegek egy részét tibetiről angolra.

A mianmari konfliktusra is reagált a gyülekezet. Közleményében megerősítette, hogy a buddhista út alapjai az erőszakmentesség, az együttérzés és a szeretet.

Európai Buddhista Tanítók (BTE)

Az EBU közgyűlését követően az Európai Buddhista Tanítók találkozóján vettünk rész, amely már szűkebb, bensőségesebb körben folyt. Míg odakinn az épülő sztúpa körül jöttek-mentek a munkagépek, mi olyan kérdésekről cseréltünk eszmét és tapasztalatot, mint a modern terápiás módszerek és a dharmagyakorlat kapcsolata; hogy hogyan tegyük láthatóvá azt, hogy mi egy buddhista közösséget képviselünk, és ennek mikor, milyen körülmények között van jelentősége; hogyan kell szerepet vállalnunk buddhistaként a társadalom életében; stb.

facebook

Fotóalbumok

Az öt Tathágata mandalája - elvonulás Vadzsramálá vezetésével 2014

Az öt Tathágata mandalája - elvonulás Vadzsramálá vezetésével 2014
Elvonulások

Az öt Tathágata mandalája - elvonulás Vadzsramálá vezetésével 2014

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
40
42
43
44
45
facebook

Mahámudra elvonulás a Három Kincs Völgyében

Mahámudra elvonulás
Elvonulások

Ven. Vadzsramálá vezetésével egyhetes mahámudrá elvonulást tartottunk a Három Kincs Völgye Taoista Központban.

facebook